Iris

Vernoemd naar de godin van de regenboog; de iris. En dat is niet voor niets, de magische iris, ook wel zwaardlelie genoemd, is er in prachtige kleurstelling. Op zoek naar iris bollen en wortelstokken? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment irissen in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere irissen die groeien uit bol zoals de iris hollandica, maar ook de winterharde planten iris sibirica en iris germanica. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

3 producten

per pagina
Iris blue magic hollandica
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Iris hollandica gemengd

Iris - Iris hollandica gemengd

Waardering:
80%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Iris white hollandica

Iris - Iris white hollandica

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Filteren

3 producten

per pagina

Irisbollen en wortelstokken kopen

Wij verkopen een ruim assortiment verse iris bollen en wortelstokken tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Irisbollen en wortelstokken planten

Een iris heeft, net zoals een regenboog, de zon nodig om goed te bloeien. Plant ze daarom op een plek waar ze gedurende dag voldoende zon krijgen. Het klimaat is daarom ook van belang voor de groei. Bij een kouder klimaat blijven de bloemen weg totdat de winterkou is verdwenen en zullen de bloemen zich pas ontwikkelen in het voorjaar. Bij een warmer klimaat zal de iris zich ontwikkelen in het najaar, uitgroeien in de winter en in het voorjaar zullen er bloemen verschijnen.

 

Irisbollen en wortelstokken online bestellen

De iris bollen en wortelstokken zijn bijna het gehele jaar verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, knollen en wortelstokken te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze iris bollen en wortelstokken. De iris bollen en wortelstokken worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de irisbollen en wortelstokken beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

Verschillende soorten irissen

Er zijn irissen die groeien uit een bloembol, zoals Iris hollandica (Hollandse iris), Iris reticulata (dwergiris) en Iris hispanica (Spaanse iris). En er zijn iris planten, zoals Iris germanica (baardiris), Iris foetisissima (stinkende lis), Iris ensata (Japanse iris), Iris pseudacorus (gele lis), Iris siberica (Siberische iris) en Iris pumila (zwaardlelie). De iris is er in veel verschillende maten, kleuren en vormen. Wist u dat de iris er in alle kleuren is, behalve in zuiver rood? Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

Geschiedenis van de iris

Lis is een geslacht uit de lissenfamilie (Iridaceae). Zowel het geslacht als de soorten worden in de volksmond iris genoemd. De naam Iris komt uit het Grieks en betekent 'regenboog'. De iris was de boodschapper van de Godin Hera die de berichten via de regenboog van de hemel naar de aarde bracht en andersom. Het is dus ook niet verwonderlijk dat de godin van de regenboog ook Iris wordt genoemd. Maar de bloem iris werd al 4000 jaar geleden in Griekenland en Egypte gekweekt. In de twaalfde eeuw heeft Louis de zevende het de iris in zijn wapens laten zetten, volgens hem bracht dit geluk. Want toen hij met zijn leger in de val zat en bij de rivier de Lys moest oversteken, zag hij aan de overkant een Iris pseudacorus (gele lis) staan, daar is hij toen overgestoken. De Franse lelie werd dit teken genoemd. Het teken is dus geen lelie maar een iris!

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

Scroll to top