Ixia

Met de stervormige bloemen en slanke zwaardachtige bladeren vrolijkt de ixia, ook wel Afrikaanse korenlelie genoemd, elk stukje zomertuin of balkon op. Op zoek naar de Ixia knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Ons assortiment Ixia's is direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ixia knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse ixia knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

Ixia knollen planten

Ixia's plant u in het voorjaar, op een zonnige plek waar de grond goed doorlatend is. Wacht wel tot de laatste vorst voorbij is en let op dat de grond niet te nat is. Dan kunnen de knollen gaan rotten. De knollen vermeerderen zich op dezelfde wijze als de gladiool, uit 1 knol ontwikkelen zich dus 1 of meer nieuwe knollen en kralen.

 

Ixia knollen online bestellen

Ixia knollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze ixia knollen. De ixia knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de ixia knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten ixia's

Wij bieden een breed ixia assortiment in verschillende kleuren (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de ixia

Oorspronkelijk komt de ixia uit Zuid-Afrika. De naam Ixia stamt van het Griekse ixiós en staat voor maretak of vogellijm, dit is waarschijnlijk zo genoemd naar het kleverig sap dat de knollen bevatten. Linnaeus heeft de Ixia is al in 1737 beschreven toen hij bij Clifford in de Hartenkamp, Heemstede, werkte om zijn plantenverzameling te bestuderen. De door hem beschreven soorten behoren nu tot Aristea en Belamcanda. De Ixia zoals wij die kennen werd pas in 1780 bij ons ingevoerd. De huidige cultivars zijn ontstaan uit kruisingen. De belangrijkste ouders zijn Ixia maculata en Ixia columnaris.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top