Bijvriendelijke bollen

Een selectie van bloembollen, planten en zaden om bijen, vlinders en andere insecten naar uw tuin of balkon te lokken! Wist u dat u de natuur een handje helpt met de aanplant van bijvoorbeeld Campanula, Echinops, Phlox, Anemone coronaria, Iris hollandica en Gladiolus nanus? De bloemen bevatten veel nectar en stuifmeel en worden daardoor druk bezocht door bijen, vlinders en andere insecten.

Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment bij- en vlindervriendelijk bloembollen, planten en zaden in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere de Anemone coronaria St. Brigid, Crocosmia George Davidson, maar ook Iris hollandica Blue Magic, Phlox Bright Eyes en een zadenmengsel voor bijen en vlinders; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bijvriendelijke bloembollen, planten en zaden kopen voor uw tuin

Wij verkopen een ruim assortiment bij- en vlindervriendelijke bloembollen, planten en zaden tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen, planten en zaden in verschillende pakketten en mengsels. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Bloembollen, wortelstokken en zaden planten voor meer insecten in uw tuin

Uw zomertuin is de ideale voedingsbron voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Door het planten van bijvriendelijke bloemen en planten helpt u de bijenpopulatie te vergroten. En wij hebben bijen weer nodig voor de bestuiving van de planten die ons voedsel voortbrengen, namelijk fruit en groenten.

Een groene omgeving vol nectar en stuifmeel is de beste manier om bijen en andere insecten aan te trekken. Maar bijen worden ook aangetrokken door kleuren als paars, blauw, wit en geel. Het voordeel voor u? Genieten van een kleurrijke lente- of zomertuin! Bij- en vlindervriendelijke bloembollen, planten en zaden zijn de perfecte manier om kleur en leven toe te voegen aan uw tuin, terras of balkon.

 

Bijvriendelijke bloemen planten

Bij BULBi bieden we zowel bij- en vlindervriendelijke voorjaar- en zomerbloeiers. Zo geniet u een groot deel van het jaar van een kleurrijke tuin en hebben de bijen en andere insecten langer profijt van de bloemen die u geplant heeft. Met het planten van voorjaarsbloeiers zorgt u voor een voorgerechtje voor de bijen, maar het planten van zomerbloeiers is net zo belangrijk; dit garandeert namelijk voedsel voor de insecten tot de eerste vorst. Zomerbloeiers plant u in de lente, na de laatste nachtvorst. U geniet dan in de zomer van de prachtig gekleurde bloemen en de vlinders, bijen en andere insecten zijn u dankbaar voor de voeding.

Vlinders zitten graag in de warmte van de zon en leven van bloemennectar. Ze vliegen van bloem naar bloem om lekker te snoepen. Plant daarom voldoende verschillende bloemen in groepjes bij elkaar. Houd bij het planten van de bloembollen voor de plant afstand 3x de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan. De wortelstokken, zaden en bloembollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Voor het planten van bloembollen is het eventueel handig gebruik te maken van een bollenplanter.

 

Bijvriendelijke bloembollen, planten en zaden online bestellen

De zomerbloeiende bollen, planten en zaden zijn beschikbaar vanaf januari. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin, terras, balkon of het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, planten en zaden te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze bij- en vlindervriendelijke bollen, planten en zaden. De bij- en vlindervriendelijke bollen, planten en zaden worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de bij- en vlindervriendelijke bollen, planten en zaden beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

Scroll to top