Tulpen

De altijd populaire tulp geven de mooiste kleuren en vormen en zijn daarom van grote waarde voor in de tuin, of op het balkon. Wie wordt er nu niet vrolijk van deze bloem!

Op zoek naar voordelige en hoge kwaliteit tulpenbollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment tulpen in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere Pioentulpen, Botanische tulpen, Darwin tulpen, Triumph tulpen, Parkiet tulpen, leliebloemige tulpen, enkel- en dubbelbloemig. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

Producten 1-15 van 198

per pagina
Aafke

Tulpen - Aafke

Waardering:
100%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Abu hassan

Tulpen - Abu hassan

Waardering:
100%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Nieuw
Akebono
Vanaf € 7,45
Aantal
-
-
Alibi

Tulpen - Alibi

Waardering:
90%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Amazing parrot

Tulpen - Amazing parrot

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Amberglow

Tulpen - Amberglow

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Angelique

Tulpen - Angelique

Waardering:
93%
Vanaf € 8,50
Aantal
-
-
Angelique - gold collection

Tulpen - Angelique - gold collection

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Antoinette

Tulpen - Antoinette

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Apeldoorn

Tulpen - Apeldoorn

Waardering:
88%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Apeldoorn gemengd

Tulpen - Apeldoorn gemengd

Waardering:
94%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Apeldoorn's elite

Tulpen - Apeldoorn's elite

Waardering:
100%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Apricot beauty

Tulpen - Apricot beauty

Waardering:
95%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Apricot foxx
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Aveyron

Tulpen - Aveyron

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Filteren

Producten 1-15 van 198

per pagina

Tulpenbollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse tulpenbollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep of bloeitijd voor een gespecificeerd overzicht. 

U kunt eenvoudig bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Wanneer Tulpenbollen planten

Tulpen zijn voorjaarsbloeiers, de bloembollen bloeien in de lente en de tulpenbollen kunnen worden geplant in het najaar, van oktober tot december. De tulpenbollen hebben een koude periode nodig om te bloeien. Daarom plant u ze voor de eerste vorst. Als u de tulpenbollen in het najaar plant, geniet u in het voorjaar, in maart, april en mei, van de prachtig gekleurde bloemen. Plant de bollen op ongeveer 10 centimeter uit elkaar. Voor de plantdiepte houdt u ongeveer 3x de bloembol aan. Tulpenbollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

Wil je alles weten over het planten van tulpenbollen en wat je daarna moet doen? Bekijk dan deze blog!

Tulpenbollen online bestellen

De tulpenbollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw lente tuin, of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze tulpenbollen. De bollen worden geleverd in de juiste planttijd, in een door u gekozen leverweek! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de tulpenbollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten tulpen

Wij bieden een breed tulpenassortiment. Zo zijn er enkele- en dubbele soorten tulpen, gefranjerde tulpen, verwilderingstulpen, éénjarige tulpen of de opvallende parkiet tulp. Maar ook vroeg- en laatbloeiende tulpen, waardoor u al vanaf maart tot en mei kunt genieten van deze bekende bloem. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of de hoogte.

Enkele vroege tulpen

Herkenbaar aan de klassieke tulp vorm. Deze tulpen bloeien vroeg en hebben korte, stevige stelen. Daardoor kunnen deze tulpen best wat wind verdragen. Enkele vroege tulpen zijn goed geschikt om in bloembakken, borders op potten te planten.

Enkele late tulpen

Ook later in de lente geniet u nog van de klassieke tulp vorm in vele kleuren. Enkele late tulpen hebben stevige, lange stelen en dat maakt deze tulp een goede snijbloem.

Triumph tulpen

Met grote kegelvormige bloemen, vrolijkt de Triumph tulp elke tuin op. Na opening verandert de vorm in ovaal. De Triumph tulp is ontstaan door een kruising van vroege en late enkelbloemige tulpen. Deze tulpen hebben sterke stelen en zijn daardoor perfect voor in de tuin en als snijbloem.

Botanische tulpen

De kleinste tulpen in zijn soort zijn botanische tulpen. Deze tulpen zijn heel anders dan de grotere tulpen, dat komt omdat ze laag blijven met kleinere bloemen. Het grote voordeel van deze tulpen is dat je ze niet uit de grond hoeft te halen, want deze tulpen zijn geschikt voor meerjaren bloei en verwildering. Ze kunnen langs de rand van een border bloeien of tussen lage bodembedekkers. Ook geschikt voor in potten.

Darwin hybride tulpen

Darwin hybriden tulpen zijn enkelbloemige tulpen, met stevige, lange stelen die wel tegen een stootje kunnen. Deze tulpen krijgen grote bekervormige bloemen en bloeien in het midden van het seizoen. Veel van deze soorten komen, onder de juiste omstandigheden, het jaar erop weer terug.

Dubbel vroege tulpen – Pioentulpen

Dubbel vroege tulpen zijn vanwege hun iets kortere stelen geschikt voor een plekje vooraan de border of in potten. Deze vroegbloeiende tulpen hebben prachtig gevulde bloemen en worden daarom ook wel pioentulpen genoemd.

Dubbel late tulpen – Pioentulpen

Dubbel late tulpen zijn door hun goed gevulde bloemen en lange stelen echte eye-catchers in de tuin. De pioenbloemige tulpen bloeien rond mei en geven een langdurige bloei.

Fosteriana tulpen

Kenmerkend voor Fosteriana tulpen is het blad, wat vaak een beetje grijsgroen is. Dat geeft een mooi contrast geeft met hun felgekleurde grote bloemen. Deze vroegbloeiende tulp variëren in hoogte en er zijn goede resultaten behaald voor meerjarenbloei met deze groep.

Gefranjerde tulpen

Deze tulpen herken je aan het mooie kartelrandje langs de bloem. Vaak is dit kartelrandje ook in een andere kleur. Deze tulpen zijn midden tot laat bloeiend en goed geschikt als snijbloem.

Dubbel gefranjerde tulpen

De dubbel gefranjerde tulpen zijn zeer decoratief door de gevulde bloemen met een prachtig kartelrandje. Deze tulpen bloeien zeer lang en zijn geschikt voor zowel in potten als in de tuin.

Parkiet tulpen

Door de gefranjerde en gedraaide bloemen zijn Parkiet tulpen, ook wel Papegaai tulpen genoemd, ware kunstwerkjes in de tuin. Deze tulpen bloeien eind april/begin mei en zodra de volle zon erop schijnt openen de bloemblaadjes volledig. Wist u dat bijna alle Parkiet tulpen een vleugje groen in de bloemblaadjes dragen?

Dubbele Parkiet tulpen

Net zoals enkele Parkiet tulpen, vallen de dubbele Parkiet tulpen op door hun prachtige gefranjerde en gedraaide bloemen. Alleen zijn de bloemen van de dubbele Parkiet tulpen net iets meer gevuld. Dubbele Parkiet tulpen zijn langbloeiend en geven u tuin een exclusief uiterlijk.

Greigii tulpen

Greigii tulpen vallen onder Botanische tulpen. Met hun korte stelen zijn deze vroegbloeiende soorten prima geschikt voor bloembakken, potten en border. Is het u al opgevallen dat deze tulpen een gestreept blad hebben?

Kaufmanniana tulpen

Laagblijvende tulpen die zeer geschikt zijn voor perk- en borderbeplanting. Tulpen uit de kaufmanniana groep zijn vroegbloeiend en zeer decoratief door het brede en gevlekte blad. Bij zonlicht openen de bloemblaadjes volledig en zal het hart van de bloem u verrassen!

Leliebloemige tulpen

Bloemblaadjes gebogen als een Franse lelie zijn kenmerkend voor Leliebloemige tulpen. De lange elegante stelen en de puntige bloemen zorgen voor een sierlijke uitstraling in uw tuin. Deze tulpen houden van een zonnig plekje en komen zowel in de tuin als in potten goed tot hun recht.

Meerbloemige tulpen

Het is echt mogelijk, meerdere bloemen op één steel. Deze tulpen geven direct een gevuld aanzicht in uw tuin, border of pot omdat ze wel 2 tot 5 bloemen per steel kunnen produceren. Het lijken wel mini boeketten! Meerbloemige tulpen staan op lange stelen en bloeien in april/mei.

Viridiflora tulpen

Viridiflora tulpen herken je aan de groene vlammen die in de bloemblaadjes verschijnen. Sommige tulpen zijn bijna helemaal groen, andere tulpen hebben enkel een vleugje groen. Door de stevige stelen is deze tulp een echte aanwinst voor de tuin. Deze tulpen combineren mooi met groene planten. Ze bloeien in april/mei.

Geschiedenis van de tulp

De tulp is onlosmakelijk met Nederland verbonden. Het Nederlandse klimaat leent zich dan ook uitstekend voor het broeien en telen van tulpen. Hoewel wij de tulp als een typische Nederlandse bloem beschouwen, komt de tulp oorspronkelijk niet uit ons land. De roots van de tulpen liggen in Turkije. De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt. De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de Hortus botanicus in Leiden. Hij teelde de bollen om er onderzoek naar te doen, maar de tulpenbollen werden niet verkocht. Na een inbraak in de Hortus Botanicus verspreidde de tulp zich echter snel over Nederland, de handel in tulpenbollen was begonnen. Echter waren de prijzen die gevraagd werden voor één tulpenbol gigantisch. Niet alleen de tulpenbol zelf, maar aandelen in de bol werden verhandeld. Vaak kreeg men bij aankoop een stuk papier waarop stond dat men eigenaar was. Uiteindelijk greep de regering in en ontstond er langzaamaan een normale teelt en handel.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top