Oxalis

De bloemblaadjes van de Oxalis sluiten in de nacht en bij slecht weer, maar bij mooi weer zien de heldere kleuren in combinatie met de klaverachtige bladeren er prachtig uit! Op zoek naar de oxalis bollen? Welkom bij BULBi,  specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Ons assortiment oxalis is direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Oxalis bollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim asortiment, verse oxalis bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Oxalis bollen planten

Oxalis is zeer geschikt voor potten of schalen, of als rotstuinplant. Oxalis heeft een flinke waterbehoefte. Geef de Oxalis daarom bij langdurige droogte goed water. Zorg wel dat de grond goed waterdoorlatend is, zodat de bollen niet gaan rotten. 

 

Oxalis bollen online bestellen

Oxalis bollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze oxalis bollen. De oxalis bollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de oxalis bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten oxalis

Er zijn verschillende soorten oxalis, waaronder oxalis deppei, oxalis regnelli en oxalis triangularis. Wij bieden een breed oxalis assortiment aan (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de oxalis

Oxalis komt eigenlijk over de gehele werels voor. Behalve in de poolgebieden. Oorspronkelijk komt oxalis uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Oxalis komt vanuit het Grieks. 'Oxis' staat voor scherp, naar de scherpe smaak van de bladeren en 'halys' staat voor zout, bevat scherpe sap, of van 'Alis' wat staat voor zuurachtig. Klaverzuring dankt zijn naam aan de bladeren die op klavers lijken en oxaalzuur bevatten. 

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

Scroll to top