Fritillaria

Fritillaria is een heel divers bolgewas met heel veel verschillende vormen en formaten, waarvan fritillaria meleagris en fritillaria imperialis misschien wel de bekendste soorten zijn.

Op zoek naar fritillaria bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment fritillaria in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere fritillaria imperialis, de keizerskroon en fritillaria meleagris, de kievitsbloem. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

9 producten

per pagina
Fritillaria aurora imperialis

Fritillaria - Fritillaria aurora imperialis

Waardering:
80%
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Fritillaria ivory bells persica
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Fritillaria lutea imperialis
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Fritillaria meleagris alba
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Fritillaria meleagris gemengd

Fritillaria - Fritillaria meleagris gemengd

Waardering:
80%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Fritillaria persica adiyaman
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Fritillaria raddeana

Fritillaria - Fritillaria raddeana

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Fritillaria rubra imperialis
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Fritillaria uva vulpis
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Filteren

9 producten

per pagina

Fritillariabollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse bloembollen, knollen en wortelstokken tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van geselecteerde kwekers waar wij al jaren mee samenwerken! Bij aankomst in ons magazijn worden alle bloembollen zorgvuldig gecontroleerd op beschadigingen, ziekten en grootte. Zo leveren wij gegarandeerd een goede kwaliteit. Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Perfect geschikt voor in de tuin, borders, bloembakken of potten.

Met onze jarenlange ervaring in de bollenwereld garanderen wij de beste kwaliteit bloembollen, knollen en wortelstokken. U kunt uw bloembollen, knollen en wortelstokken gemakkelijk vanuit huis bestellen, waarbij wij een 100% bloeigarantie bieden.

Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Fritillaria online bestellen

Fritillariabollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze fritillariabollen.

De bloembollen, knollen en wortelstokken worden geleverd in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop en u kiest zelf een leverweek in de juiste planttijd.

Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Net voordat wij uw order gaan verzenden worden de bloembollen uit de geconditioneerde ruimtes gehaald en professioneel gecontroleerd, zo bent u verzekerd van verse bloembollen.

Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten fritillaria

Wij bieden een breed fritillaria assortiment. Zoals fritillaria persica, fritillaria imperialis ook wel keizerskroon genoemd en fritillaria meleagris ook wel kievitsbloem genoemd. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Fritillariabollen kunnen handmatig in de grond geplant worden.

 

Fritillaria bloembollen planten en verzorgen

Pak de bloembollen en knollen direct na aankomst uit en plant ze snel mogelijk na levering. Toch even bewaren? Bewaar de bloembollen en knollen dan koel (12-17 graden), droog en donker en zorg voor een goede ventilatie. Bewaar niet in de koelkast of in plastic, de bloembollen moeten kunnen ademen. Zorg voor een gezonde, goed doorlatende grond. Voor plantinstructies houden we over het algemeen is de plantafstand 3x de breedte van de bol en ook 3x de hoogte van de bol. De bollen en knollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

Fritillaria zijn voorjaarsbloeiers, de bollen bloeien in de lente en de fritillariabollen kunnen worden geplant in de herfst. De fritillaria komt het best tot zijn recht in een vochthoudende bodem op een zonnige plek. Als u de fritillariabollen in het najaar plant, geniet u in het voorjaar, in maart, april en mei, van de prachtig gekleurde bloemen. In een aantal soorten, zoals fritillaria imperialis zit in de bloembol een gat. Hier groeit de nieuwe steel uit. Leg bij het planten de bol wat scheef, zodat er geen water in de bol kan stromen, of zorg dat hij omgeven wordt door zand, zodat het water goed weg kan.

 

Geschiedenis van de fritillaria

Fritillaria komt voor in Europa en Noord-Afrika en daarnaast in Azië en Noord-Amerika. De botanische naam Fritillaria komt uit 1570 en is afkomstig van het Latijnse woord ‘fritillus’ dat staat voor ‘dobbelsteenbeker’. Dit slaat op de vorm van de bloemen, en mogelijk op het geschakeerde kleurenpatroon dat veel van de bloemen kenmerkt. Er zijn ongeveer 142 erkende varianten van de fritillaria.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top