Allium

Allium oftewel sieruien zijn met hun hoge stelen echte blikvangers, alsof er vuurwerk is losgebarsten.

Dit bolgewas is niet meer weg te denken in de hedendaagse tuin of openbaar groen. Op zoek naar alliumbollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment alliums in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere grootbloemige alliums zoals de allium giganteum, de prachtig paarse allium 'Purple Sensation' maar ook witte, en zelf gele alliums. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

Producten 1-15 van 34

per pagina
Pagina
PRE-SALE
Aflatunense (hollandicum)

Allium - Aflatunense (hollandicum)

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Allium neapolitanum
Vanaf € 6,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Ambassador

Allium - Ambassador

Waardering:
100%
Vanaf € 9,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Atropurpureum

Allium - Atropurpureum

Waardering:
100%
Vanaf € 6,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Caeruleum (azureum)

Allium - Caeruleum (azureum)

Waardering:
100%
Vanaf € 6,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Cameleon
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Christophii

Allium - Christophii

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Eros unifolium
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Forelock
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Giant mix
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Gladiator
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Globemaster

Allium - Globemaster

Waardering:
100%
Vanaf € 9,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Graceful beauty

Allium - Graceful beauty

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Hair
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Karataviense

Allium - Karataviense

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Filteren

Producten 1-15 van 34

per pagina
Pagina

Alliumbollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse alliumbollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Alliumbollen planten

Alliums zijn voorjaar- en zomerbloeiers, de bollen bloeien in de vroege zomer als de alliumbollen geplant worden van oktober tot december, voor de eerste vorst in de grond zit. Als u de alliumbollen in het najaar plant, geniet u in het voorjaar en vroeg in de zomer van de prachtig gekleurde bloemen. Alliums groeien het beste in een zanderige bodem die niet al te nat is en trekken over het algemeen insecten aan, zoals bijen en vlinders. Houd voor de plantafstand 3x de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan. Alliumbollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

Alliumbollen online bestellen

De voorjaarsbloeiende alliumbollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt) en de zomerbloeiende alliumbollen zijn beschikbaar vanaf januari. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw lente- of zomertuin, balkon of het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze alliumbollen. De alliumbollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de alliumbollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten allium

Alliums zijn een prachtige aanvulling en kunnen solitair of in groepen geplant worden en trekken bijen en vlinders aan. De allium is verkrijgbaar in vele soorten, zoals de grootbloemige Gladiator, Globemaster en Purple Sensation en de kleinbloemige soorten zoals Luteum Moly, Sphaerochephalon en Oreophilum, welke zeer geschikt zijn voor verwildering. Grootbloemige allium bloembollen zijn echte blikvangers en een geweldige aanvulling in de tuin en trekken bijen en vlinders aan. Grote sierui bollen zijn perfect te combineren tussen vaste planten, komen prima terug en zijn geweldige snijbloemen. De grote allium bloemen geuren een beetje naar honing. Kleinbloemige allium bloembollen zijn een perfecte aanvulling in de tuin. Deze kleine sierui bollen geven een rijke bloei met verwilderen gemakkelijk in de tuin. Kleine sieruien komen jaarlijks terug, hebben geen onderhoud nodig en vermeerderen zich snel. Er zijn blauwe, roze en witte alliums beschikbaar. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de allium

Allium betekent in het Latijn ‘knoflook’. Ook zijn er bronnen die zeggen dat Allium komt van het Griekse woord ‘aleo’ wat ontwijken betekent (door de geur van knoflook). Linneaus beschreef de Allium voor het eerst in 1753. Het geslacht Allium omvat bijna 1000 soorten. Daaronder vallen ook soorten die eetbaar zijn, zoals ui, sjalot, bieslook en prei. Afhankelijk van de soort zijn de bollen 3 tot 30 centimeter groot. De Allium oreophilum wordt slechts 5 centimeter hoog, terwijl de Allium giganteum wel hoger dan een meter kan worden. De meeste soorten bloeien in de vroege zomer, direct na vele voorjaarsbloeiers. Oorspronkelijk komt de allium uit het Noordelijke halfrond, Azië en het Midden-Oosten.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top