Freesia

Bestel voordelig de mooiste freesiabollen bij BULBi. Freesia’s zijn vooral bekend als snijbloem en vanwege de heerlijke geur, maar ook is de Freesia is een probleemloze tuinbewoner die gemakkelijk bloeit. 

Oeps, het lijkt erop dat er momenteel geen producten beschikbaar zijn voor deze selectie. Misschien zijn ze seizoensgebonden en komen ze binnenkort weer op voorraad. Bekijk ondertussen onze andere prachtige soorten of kom later terug.

Freesiabollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse freesiabollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Freesiabollen planten

Plant de freesiabollen in een voedselrijke grond, op een zonnig plekje. Bijvoorbeeld een locatie in volle zon of alleen ochtendschaduw. Mits goed afgedekt, zijn freesia’s redelijk winterhard. Maar wij adviseren de  bollen te rooien na de eerste nachtvorst en ze vorstvrij te laten overwinteren. Freesia’s doen het goed in een pot, u kunt ze daarom ook binnenshuis voortrekken. In de grond komen ze het best tot hun recht als ze in groepen worden geplant.

 

Freesiabollen online bestellen

Freesiabollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze freesiabollen. De bollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de freesiabollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten Freesia’s

Wij bieden verschillende soorten Freesia’s aan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen enkelbloemig en dubbelbloemig. Freesia knollen zijn prachtig te combineren met andere bloembollen en planten.

 

Geschiedenis van de Freesia

De Freesia behoort tot de familie der Iridaceae, net zoals de Iris en de Gladiool. De Freesia komt oorspronkelijk Zuid Afrika. De Freesia kreeg zijn naam rond 1830 van de botanicus Ecklon, een verzamelaar van planten in Zuid-Afrika, die het gewas noemde naar de Duitse medicus Freese. De eerste kweekactiviteiten werden aan het eind van de 19de eeuw in diverse Europese landen opgestart en zetten zich gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw voort.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top