Freesia

Bestel voordelig de mooiste Freesia bollen bij BULBi. Freesia’s zijn vooral bekend als snijbloem en vanwege de heerlijke geur, maar ook is de Freesia is een probleemloze tuinbewoner die gemakkelijk bloeit. 

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Freesia dubbel gemengd

Freesia - Freesia dubbel gemengd

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Freesia dubbel rood

Freesia - Freesia dubbel rood

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Freesia enkel gemengd

Freesia - Freesia enkel gemengd

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Freesia roze enkel

Freesia - Freesia roze enkel

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Freesia knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse Freesia knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Freesia knollen planten

Plant de Freesia knollen in een voedselrijke grond, op een zonnig plekje. Bijvoorbeeld een locatie in volle zon of alleen ochtendschaduw. Mits goed afgedekt, zijn Freesia’s redelijk winterhard. Maar wij adviseren de knollen te rooien na de eerste nachtvorst en ze vorstvrij te laten overwinteren. Freesia’s doen het goed in een pot, u kunt ze daarom ook binninshuis voortrekken. In de grond komen ze het best tot hun recht als ze in groepen worden geplant.

 

Freesia knollen online bestellen

Freesia knollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze Freesia knollen. De Freesia knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de Freesia knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten Freesia’s

Wij bieden verschillende soorten Freesia’s aan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen enkelbloemig en dubbelbloemig. Freesia knollen zijn prachtig te combineren met andere bloembollen en planten.

 

Geschiedenis van de Freesia

De Freesia behoort tot de familie der Iridaceae, net zoals de Iris en de Gladiool. De Freesia komt oorspronkelijk Zuid Afrika. De Freesia kreeg zijn naam rond 1830 van de botanicus Ecklon, een verzamelaar van planten in Zuid-Afrika, die het gewas noemde naar de Duitse medicus Freese. De eerste kweekactiviteiten werden aan het eind van de 19de eeuw in diverse Europese landen opgestart en zetten zich gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw voort.

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top