Hyacinten

De heerlijke geur van een bloeiende hyacint is onlosmakelijk verbonden met de lente!

Op zoek naar de hyacinten bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment hyacinten in vele kleuren. Onder andere enkel- en dubbelbloemige hyacinten; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Blue star

Hyacint - Blue star

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Carnegie

Hyacint - Carnegie

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
City of haarlem

Hyacint - City of haarlem

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Dark dimension

Hyacint - Dark dimension

Vanaf € 9,13
Aantal in verpakking
-
+
Delft blue

Hyacint - Delft blue

Waardering:
70%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Double eros

Hyacint - Double eros

Waardering:
100%
Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Fondant

Hyacint - Fondant

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Gipsy queen

Hyacint - Gipsy queen

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Hyacinten gemengd

Hyacint - Hyacinten gemengd

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Jan bos

Hyacint - Jan bos

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Paars-wit gemengd

Hyacint - Paars-wit gemengd

Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Pink pearl

Hyacint - Pink pearl

Waardering:
80%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Woodstock

Hyacint - Woodstock

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hyacinten bollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse hyacinten bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep of bloeitijd voor een gespecificeerd overzicht. 

U kunt eenvoudig bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Hyacinten bollen planten

Hyacinten zijn voorjaarsbloeiers, de bollen bloeien in de lente en de hyacinten bollen kunnen worden geplant van oktober tot december. Als u de hyacinten bollen in het najaar plant, geniet u in het voorjaar, rond maart en april, van de prachtig gekleurde bloemen. Hyacinten doen het goed in de tuin maar kunnen ook prima in potjes binnenhuis gezet worden. Hyacinten houden van een goed waterdoorlatende grond. Let er dus ook op dat er onderin de potjes gaten zitten. Houd voor de plantafstand 3x de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan. Gaat u de hyacinten bollen planten in gebieden waar het flink kan vriezen? Plant de bollen dan iets dieper, vooral in de periode vlak na het planten zijn ze vorst gevoelig. Hyacinten bollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

 

Hyacinten bollen online bestellen

De hyacinten bollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw lente tuin, of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze hyacinten bollen. De hyacinten bollen worden geleverd in de juiste planttijd, in een door u gekozen leverweek! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de hyacinten bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten hyacinten

Wij bieden enkel- en dubbelbloemige hyacinten. Naast de bekende blauwe kleur is de hyacint ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, bijvoorbeeld wit, paars, roze en geel. De hyacint staat garant voor het echte lente gevoel. Plant de hyacinten statig per kleur bij elkaar, of kies voor tuinbeplanting in een losser geheel door de kleuren te mengen. Door de pastelachtige tinten van de hyacint kan dit niet fout! Hyacinten combineren goed met andere lentebloeiers zoals tulpen en narcissen, maar ook met anemonen combineren ze prachtig. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Hyacinten bollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

 

Geschiedenis van de hyacint

De naam hyacint komt uit de Griekse mythologie. Hyacinthus was een prins van Sparta en een halfgod. Hij werd aanbeden door de god Apollo. Volgens de verhalen, hielden Apollo en Hyacinthus een wedstrijd discuswerpen. Hierbij werd Hyacinthus dodelijk getroffen door een discus. Om te voorkomen dat de god van de onderwereld – Hades-  het lichaam mee zou nemen, creëerde Apollo uit het bloed van Hyacinthus een bloem: de hyacint. De hyacint is een bolgewas uit de aspergefamilie (Asparagaceae). De plant is afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. Aan het einde van de 16e eeuw werden de voorouders van de huidige hyacint, de wilde Hyacinthus orientalis, naar Nederland gebracht. Dit was het begin van de Nederlandse hyacintenteelt. In de 18e eeuw liet deze bloem weer van zich horen. Madame de Pompadour, de maîtresse van de Franse koning Louis XV, hield zo van het uiterlijk en geur van dit Nederlands geteelde bolgewas, dat ze het paleis en de tuinen van Versailles ermee vol zette. De Franse elite haastte zich om dit voorbeeld te volgen, waardoor de Nederlandse hyacint een tijdlang hartstikke populair was.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top