Triteleia

De bloemtrossen van de triteleia bevatten veel knopjes die steeds verder open gaan en dit staat prachtig in borders. Als snijbloem blijft de triteleia wel 2 tot 3 weken goed! Op zoek naar de triteleia knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

1 product

per pagina
Triteleia queen fabiola
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Filteren

1 product

per pagina

Triteleiaknollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse triteleia knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Triteleiaknollen planten

Triteleia knollen zijn gevoelig voor knolrot. Het is daarom belangrijk om de knollen in een goed water doorlatende grond te planten. Het seizoen van de triteleia is kort en loopt van eind voorjaar tot begin zomer.

 

Triteleiaknollen online bestellen

Triteleia knollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze triteleia knollen. De triteleia knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de triteleia knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten triteleia's

Er zijn verschillende soorten triteleia's, waaronder triteleia hyacinthina, triteleia peduncularis en triteleia laxa, waar 'Queen Fabiola' misschien wel de bekendste is. Wij bieden een breed triteleia assortiment aan (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de triteleia

Triteleia is een geslacht uit de apergefamilie. De triteleia soorten komen voor in het westen van de Verenigde Staten en Canada, van Brits-Columbia zuidwaarts tot in Californië. Eén soort komt voor in het noordwesten van Mexico. Triteleia heeft 2 andere namen gehad; eerst was het Brodiaea en toen Milla. In het Grieks staart triteleia voor ‘tri’: drie en ‘teleios’: volmaakt. Het cijfer 3 komt voort uit de bloem zelf, de bloem heeft namelijk 3 kelkblaadjes en 3 bloemblaadjes.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

Scroll to top