Allium

Allium oftewel sieruien zijn met hun hoge stelen echte blikvangers, alsof er vuurwerk is losgebarsten. Dit bolgewas is niet meer weg te denken in de hedendaagse tuin of openbaar groen. Op zoek naar allium bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment alliums in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere grootbloemige alliums zoals de allium giganteum, de  prachtig paarse allium 'Purple Sensation'  maar ook witte, en zelf gele alliums; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Allium bollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse allium bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Allium bollen planten

Alliums zijn voorjaar- en zomerbloeiers, de bollen bloeien in de vroege zomer als de allium bollen geplant worden van oktober tot december, voor de eerste vorst in de grond zit. Als u de allium bollen in het najaar plant, geniet u in het voorjaar en vroeg in de zomer van de prachtig gekleurde bloemen.

 

Allium bollen online bestellen

De voorjaarsbloeiende allium bollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt) en de zomerbloeiende allium bollen zijn beschikbaar vanaf januari. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze allium bollen. De allium bollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de allium bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten allium

Wij bieden een breed allium assortiment.  Zo zijn er paarse, witte en zelfs gele alliums. Alliums groeien het beste in een zanderige bodem die niet al te nat is en trekken over het algemeen insecten aan, zoals bijen en vlinders. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de allium

Allium betekent in het Latijn ‘knoflook’. Ook zijn er bronnen die zeggen dat Allium komt van het Griekse woord ‘aleo’ wat ontwijken betekent (door de geur van knoflook). Linneaus beschreef de Allium voor het eerst in 1753. Het geslacht Allium omvat bijna 1000 soorten. Daaronder vallen ook soorten die eetbaar zijn, zoals ui, sjalot, bieslook en prei. Afhankelijk van de soort zijn de bollen 3 tot 30 centimeter groot. De Allium oreophilum wordt slechts 5 centimeter hoog, terwijl de Allium giganteum wel hoger dan een meter kan worden. De meeste soorten bloeien in de vroege zomer, direct na vele voorjaarsbloeiers. Oorspronkelijk komt de allium uit het Noordelijke halfrond, Azië en het Midden-Oosten.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top