Eucomis

Het is niet zo gek dat de eucomis ook wel ananasplant of kuiflelie wordt genoemd. De bladertoef aan de top, een kuif boven de bloeiwijze, die ook wel wat lijkt op een ananasvrucht, verwijst naar deze Nederlandse namen. Op zoek naar de eucomis bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment eucomis bollen; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eucomis bollen van de groothandel

Wij verkopen verse eucomis bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Eucomis bollen planten

De eucomis is op één soort na (eucomis regia) een zomerbloeier. Daarom houdt de eucomis van een zonnige plekje in een normaal gedraineerde grond. Plant u de eucomis in een pot dan kunt u deze vorstvrij laten overwinteren. Staat de eucomis in de volle grond? Op een plek waar het nauwelijks vriest is dit geen probleem, de eucomis verdraagt enige kou. Bij kans op strenge vorst is het raadzaam de bollen te rooien en vorstvrij te bewaren. Als de grond rondom de eucomis bol bevriest, zal de bol namelijk ook bevriezen.

 

Eucomis bollen online bestellen

Eucomis bollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze eucomis bollen. De eucomis bollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de eucomis bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten eucomis

Wij bieden verschillende soorten eucomis aan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Eucomis combineert mooi in een exotische tuin met canna en gekleurde dahlia’s.

 

Geschiedenis van de eucomis

Eucomis betekent in het Grieks, eu: prachtig, en coma: haar of een knotje, dus een prachtig knotje of mooi geknot. Dit verwijst natuurlijk naar de bovenkant van de plant. Oorspronkelijk komt de plant uit de Oostelijke Kaapprovincie van Zuid-Afrika.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

Scroll to top