Begonia

De begonia is een dankbare perk- en balkonplant. Uit de harige, bruine begonia knollen bloeien de meest intense kleuren en rijke bloemen. Op zoek naar begonia knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment begonia's in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere de enkel- en dubbelbloemige begonia's, of juist de klein- en grootbloemige begonia’s. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

7 producten

per pagina
Nieuw
Bertinii boliviensis orange
Vanaf € 8,50
Aantal
-
-
Bouton de rose
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Nieuw
Crispa marginata mixed
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Dubbel gemengd

Begonia - Dubbel gemengd

Waardering:
90%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Nieuw
Dubbel oranje
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Fimbriata gemengd
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Pendula wit
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Filteren

7 producten

per pagina

Begoniaknollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse begonia knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Begoniaknollen planten

Pot in april de knollen op om binnenshuis in een omgeving met hoge luchtvochtigheid op te laten groeien. Half mei kunnen de begonia's naar buiten zodra de kans op nachtvorst geweken is. Hierdoor bloeien ze eerder. De begonia knol plant u met de holle kant naar boven en bedenkt u met een dun laagje aarde. De begonia's gedijen het beste op een plek in halfschaduw in humusrijke, vochtige grond. Ook al zijn begonia knollen minder gevoelig voor vorst dan bijvoorbeeld de dahlia, begonia knollen kunnen niet overwinteren. Haal ze daarom uit de grond nadat het blad afsterft en voordat er vorst in de grond zit.

 

Begoniaknollen online bestellen

Begonia knollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze begonia knollen. De begonia knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de begonia knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten begonia's

Wij bieden een breed assortiment knolbegonia's aan, zo bieden we verschillende klein- en grootbloemige begonia's en enkel- en dubbelbloemige begonia’s. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Als u begonia knollen in een pot plant zorg dan voor een grote pot. Een grotere pot heeft een grotere waterbuffer waar de dorstig begonia van houdt.

 

Geschiedenis van de begonia

De begonia is vernoemd naar de Franse kruidkundige Michel Bégon, een Frans diplomaat die voor zijn overzeese missies in opdracht van de Zonnekoning Louis XIV een apotheker moest aanstellen om naar geneeskundige kruiden te zoeken. Deze apotheker nam de Franciscaner monnik Charles Plumier mee die meer botanische kennis had en bovendien goed kon tekenen. Plumier legde een prachtig herbarium aan en maakte hiertoe gedetailleerde tekeningen van planten die hijzelf ook namen gaf. Hierbij benoemde hij botanici en opdrachtgevers. In Haïti werd een plantengeslacht gevonden die Plumier naar zijn opdrachtgever Bégon vernoemde, de Begonia. Gent is voor de knolbegonia een belangrijk teeltgebied. E. Vallerand heeft in 1878 de eerste grootbloemige begonia op de markt gebracht onder de naam ‘Erecta Suberba’.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

Scroll to top