Eremurus

Een bijzondere verschijning, dat zijn de knollen van de eremurus, bekend als Naald van Cleopatra, woestijnstaart of sierweep, met haar lange vlezige wortels. Maar éénmaal in bloei, vormen de imposante, pluimachtige stelen met kleine bloemen een waar spektakel. Op zoek naar de eremurus knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment eremurussen; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eremurus knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse eremurus knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Eremurus knollen planten

De stervormige knol of wortel heeft lange, vlezige stengels die lijken op een inktvis. Eremurus doet het goed op elk type grondsoort, mits het niet te nat is. Zorg dat bij het planten de wortels goed verspreid worden en dat de knollen niet te diep liggen. De knollen kunnen van oktober tot en met april geplant worden. Als de knollen voor de winter de grond in gaan is het raadzaam de knollen tegen de vorst te beschermen door de grond af te dekken. Eremurussen houden van een lichte, zonnige standplaats. Tip: meng wat scherp zand of fijn grind in het plantgat bij zware grondtypen.

 

Eremurus knollen online bestellen

Eremurus knollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze eremurus knollen. De eremurus knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de eremurus knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

Verschillende soorten eremurussen

Wij bieden verschillende soorten eremurussen aan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. De eremurus bloeit met lange sierlijke aren met lange smalle bladeren. Met hun unieke verschijning combineren ze geweldig met de statige alliums en vele andere vaste planten.

 

Geschiedenis van de eremurus

Eremurus komt voornamelijk uit centraal en westelijk Azië. Ze groeit vaak op grote hoogte en bergachtig terrein, op droge rotsachtige hellingen. In het Grieks betekent ‘eremos’ alleen en ‘oura’ staart. Een verwijzing naar de standplaats en de bloeivorm. In de tweede helft van de 19e eeuw heeft een Russische botaniste en plantenverzamelaarster Olga Fedtschenko haar naam aan het soort Olgae gegeven. Door de firma Van Tubergen (tubergenii) zijn er in 1907 hybriden gewonnen en door P. Voet (x himrob) uit Overveen in 1903. Door Sir Michael Forster uit Great Shelford, Engeland zijn rond die tijd ook de Shelford hybriden op naam gezet. In 1950 zijn de Ruiterhybriden gekweekt door Klaas de Ruyter uit Uitgeest.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

Scroll to top