Anemone plant

Naast de Anemone als vrolijke knolgewasjes, is de Herfst Anemoon als vaste plant, met uitbundige bloeiende bloemen, een echte aanwinst voor uw tuin of terras.

Op zoek naar wortelstokken van Anemone hupehensis en Anemone Hybrida? Welkom bij BULBI, specialist in hoogwaardige bloembollen, knollen en vaste planten. Wij hebben een ruim assortiment Anemonen. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

2 producten

per pagina
Hupehensis september charm
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Hybrida honorine jobert
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Filteren

2 producten

per pagina

Anemone van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse Anemone wortelstokken tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Anemone online bestellen

De vaste planten zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, knollen en wortelstokken te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze Anemone. De anemoon wortelstokken worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de anemoon wortelstokken beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Plantinstructies Anemone als vaste plant

De herfstanemoon bloeit vanaf ongeveer augustus tot in november. Dit zijn de Anemone hupehensis en de Anemone x hybdride (Japanse anemoon). Geef ze een plaatsje in de zon of halfschaduw en ze zullen rijkelijk bloeien! Tot de vaste planten behoren onder andere de Anemone hybride, Anemone nemerosa, Anemone hupehensis, Anemone sylvestris, Anemone tomentosa en Anemone lesseri.

 

Verschillende soorten Anemonen

Wij bieden een breed assortiment Anemonen zoals de, herfstanemoon (Anemone hybride), bosanemoon (Anemone blanda) en de Anemone coronia in verschillende kleuren. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de Anemoon

Er zijn ongeveer 120 soorten anemonen. De meeste soorten anemonen zijn knollen, maar er zijn ook soorten met wortelstokken. De anemoon komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië. Rond 1650 werd ze al op grote schaal geteeld in Europa, vooral door Franse kwekers. Carolus Clusius introduceerde ruim 400 jaar geleden dit gewas in Nederland, maar andere bronnen zeggen dat de kruisvaarders ze al meenamen. De naam anemonen is afgeleid van het Griekse woord ‘anemos’ dat wind betekent. De bloemen bewegen bij het minste windzuchtje. Een ander verhaal is dat Anemona een nimf was aan het hof van de godin Flora. Volgens de sage werd Floras Zephyr, de god van de wind, verliefd op Anemona waarop de jaloerse godin haar veranderde in een bloem. En dan is er het verhaal dat de naam Anemonen ontstaan is uit de Griekse en Latijnse verbastering van de Semitische naam van Adonis. Uit zijn bloed zou de anemoonsoort in het Midden-Oosten zijn ontsproten.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top