Crocosmia

Met het vurige kleurenpalet van de crocosmia geef je een flinke dosis kleur aan de tuin of balkon. Crocosmia (ook wel bekend onder de naam Montbretia) is met de lange bloeitijd een fantastische zomerplant. Op zoek naar de crocosmia knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment crocosmia's in vele kleuren, soorten en maten; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Crocosmia knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse crocosmia knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Crocosmia knollen planten

De crocosmia knollen plant je in het voorjaar in de grond. De crocosmia oftewel montbretia houdt van goed gedraineerde, enigszins vochtige, humusrijke grond. Een standplaats in de volle zon tot halfschaduw geschikt. De bloeitijd van de crocosmia loopt van juli tot en met oktober. Na de bloei verschijnen ronde zaaddoosjes. Je kunt de knollen in de winter in de grond laten zitten.

 

Crocosmia knollen online bestellen

Crocosmia knollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze crocosmia knollen. De crocosmia knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de crocosmania knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten crocosmia's

Wij bieden een breed assortiment crocosmia's aan zoals crocosmia 'Lucifer', crocosmia 'Red King' of crocosmia 'Emily McKenzie'. Maar ook groot- of kleinbloemige crocosmia's. Er zijn veel bloemen die zeer mooi samengaan met crocosmia. Combineer ze bijvoorbeeld met helenium, rudbeckia en dahlia’s. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.  Wist je dat de bloemen van Crocosmia, vanwege haar felle kleuren, gebruikt worden om stoffen te kleuren?

 

Geschiedenis van de crocosmia.

De geslachtsnaam crocosmia een samenstelling van de Griekse woorden 'krokos' ofwel 'saffraan' en 'osme', ofwel 'geur'. Deze naam verwijst naar de sterke saffraan achtige geur die gedroogde bladeren als je ze in heet water onderdompelt of tussen je vingers wrijft. De volksnaam Montbretia was de naam van de eerste crocosmia hybride, crocosmia x crocosmiiflora, een kruising tussen crocosmia pottsii en crocosmia aurea. Deze hybride werd in Frankrijk in 1879 gekweekt door Victor Lemoine. De naam Montbretia is een eerbetoon aan de Franse botanist Ernest Coquebert de Montbret.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

Scroll to top