Cyclamen

Naast dat cyclamen heerlijk ruiken, steken de fel gekleurde bloemen prachtig af bij de hartvormige, donkergroene bladeren. In tegenstelling tot de bekende grootbloemige cyclamen voor binnen, zijn de soorten die wij bij BULBi aanbieden geschikt voor beplanting in de tuin. De cyclaam zorgt voor instant kleur en gezelligheid in de tuin of op uw balkon!  Op zoek naar de cyclaam knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment cyclamen in vele kleuren; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Cyclaam knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse cyclaam knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Cyclaam knollen planten

Cyclamen, ook wel alpenviool genoemd, bloeien in het najaar en winter en houden van een vaste plek. Cyclamen zijn winterhard en verwilderen gemakkelijk op een schaduwrijke standplaats. Leg de cyclaam knollen voor het planten een paar uur in water, op die manier wortelen ze sneller. Plant de grote, platte knollen in humusrijke, goed gedraineerde grond op een plekje in de halfschaduw. Plant ze net onder het oppervlak een beetje schuin zodat het overtollig water ervan af kan lopen. Een cyclaam moet een paar jaar ’vast staan’ alvorens ze tot een optimale bloei komen.

 

Cyclaam knollen online bestellen

Cyclaam knollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze cyclaam knollen. De cyclaam knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de cyclaam knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten cyclamen

Wij bieden verschillende soorten cyclamen aan. Zoals Cyclamen hederifolium (Napolitaanse) voor een bloei in de herfst en de Cyclamen coum, voor een bloei in de winter. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de cyclamen

De naam Cyclamen is afkomstig van de oude Griekse plantennaam ’Kyklaminas’ (’Kyklos’), dat wil zeggen: kring of schijf verwijzend naar de schijfvormige knollen. Omstreeks 1700 kreeg het geslacht haar naam van J. de Tournefont. In 1753 werd de schrijfwijze door Linnaeus vastgesteld, namelijk 'Cyclamen'. De knol kan wel tientallen jaren oud worden, er zijn zelfs exemplaren bekend die de honderd haalden en nog bleven bloeien. De knollen bevatten saponienen, dit zijn stoffen die in hoge concentraties giftig zijn voor de mens. Deze stoffen zijn niet giftig voor zwijnen en daarom werd de cyclaam in de middeleeuwen ook wel varkensbrood genoemd. De eerste cyclaam zou in 1731 door de monnik Reyntkens van de St. Pietersabdij in Gent (België) zijn ingevoerd uit Palestina. De veredeling van de cyclaam kwam pas in de 17e eeuw op gang in Engeland, daarna in Duitsland en Zwitserland. In 1739 bood de Haarlemse kweker N. van Kampen in zijn catalogus 3 vormen aan. De catalogus van Krelage vermeldde in 1875 8 nieuwe grootbloemige vormen.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top