Gladiolen

Op zoek naar opvallende bloemen, dan zijn gladiolen de juiste keuze! De grootbloemige variëteiten kunnen wel over een meter lang worden. De kleinbloemige gladiolen (zoals de nanus soorten) komen tot ongeveer 60 centimeter, maar hebben weer heel fraaie kleurcombinaties. Gladiolen worden ook wel zwaardlelie’s genoemd. Op zoek naar gladiool knollen? Welkom bij BULBI, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment gladiolen in vele kleuren, soorten en maten. Verschillende kleinbloemige gladiolen zoals Gladiolus nanus, colvillei, primulinus en grootbloemige gladiolen; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gladiool knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse gladiool knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Gladiool knollen planten

Gladiool knollen plant u na de laatste nachtvorst. Op een beschutte plek in de volle zon, zullen de gladiolen het beste bloeien. De gladiolen houden van voedselrijke, kalkhoudende, luchtige en goed doorlatende grond. Gladiolen zijn ideale plukbloemen en staan prachtig in een boeket.

 

Gladiool knollen online bestellen

Gladiool knollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze gladiool knollen. De gladiool knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de gladiool knollen beschikbaar zijn, worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten gladiolen

Wij bieden een breed assortiment gladiolen aan, zo bieden we verschillende klein- en grootbloemige gladiolen in uitlopende kleuren. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Tip! De bloei van een gladiool duurt zeker 2 tot 3 weken; 2 à 3 keer planten met een tussenpoos van veertien dagen geeft langer kleur in uw tuin.

 

Geschiedenis van de gladiool

Gladiolus is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie (Iridaceae). De planten worden ook wel zwaardlelie genoemd. In de zeventiende en achttiende eeuw ontdekte men in Zuid-Afrika in het wild groeiende gladiolen van opvallende grootte. Deze werden gekruist en vooral vanuit Nederland kwamen steeds meer variëteiten in de handel, variërend in grootte van 50 tot 170 centimeter. Ook verschenen er kleine soorten zoals de Gladiolus nanus. In Zuid-Afrika werden de gladiolen door de bevolking gebruikt als voedsel en vermengd in biologische geneesmiddelen. De teelt in Nederland begon in 1600, maar de gladiool was al bekend in de Romeinse tijd. De naam 'gladiool' is afgeleid van het Latijnse 'gladius', wat zwaard betekent. Bij de oude Romeinen vonden roemruchte gladiatorengevechten plaats. Het ging letterlijk om de dood of de gladiolen: wie de ander overwon, werd bedolven onder gladiolen. De term “de dood of de gladiolen” is dan ook verweven geraakt met de Nijmeegse Vierdaagse. Daar wordt tijdens het wandelfestijn de Sint Annastraat, het laatste stukje van de Nijmeegse Vierdaagse, omgetoverd tot 'Via Gladiola' en de wandelaars die de eindstreep halen, worden ingehaald met fleurige gladiolen.

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

Scroll to top