Voorjaarsbloeiers

Welkom bij BULBi, waar u als particulier rechtstreeks bij de groothandel kunt bestellen. Wij bieden onze klanten hoge kwaliteit bloembollen voor lage prijzen. Eenvoudig online bestellen en snel geleverd door heel Europa! Bestel vandaag nog en geniet vanaf het vroege voorjaar van de mooiste bloemen in de tuin, terras of balkon.

Het aanbod van bloembollen varieert op basis van het seizoen. BULBi biedt voor elk seizoen een grote collectie voorjaarsbollen en zomerbollen. Bekende lentebloeiers als Tulpen, Narcissen en Hyacinten kunt u bestellen vanaf het voorjaar voor levering in het najaar. Zomerbloeiers als Dahlia’s, Begonia’s en Gladiolen zijn online te bestellen vanaf het najaar en worden in het voorjaar uitgeleverd. 

Opmerking: Omdat de voorjaar- en zomerbloeiers verschillende bloei- en levertijden hebben, is het helaas niet mogelijk om deze in 1 bestelling te combineren. Bestelt u ze alstublieft apart.

Filteren

Producten 1-15 van 469

per pagina
Aafke

Tulpen - Aafke

Waardering:
100%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Abu hassan

Tulpen - Abu hassan

Waardering:
100%
Vanaf € 39,95
Aantal
-
-
Aconitum napellus blauw

Monnikskap - Aconitum napellus blauw

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Actaea poeticus

Narcissen - Actaea poeticus

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Aflatunense (hollandicum)

Allium - Aflatunense (hollandicum)

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
African queen
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Agapanthus africanus albus
Vanaf € 8,50
Aantal
-
-
Agapanthus africanus dr. brouwer
Vanaf € 8,50
Aantal
-
-
Alibi

Tulpen - Alibi

Waardering:
90%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Ambassador

Allium - Ambassador

Waardering:
100%
Vanaf € 9,95
Aantal
-
-
Amberglow

Tulpen - Amberglow

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Angelique

Tulpen - Angelique

Waardering:
93%
Vanaf € 8,50
Aantal
-
-
Angelique - gold collection

Tulpen - Angelique - gold collection

Waardering:
100%
Vanaf € 57,50
Aantal
-
-
Antoinette

Tulpen - Antoinette

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Apeldoorn

Tulpen - Apeldoorn

Waardering:
88%
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
Filteren

Producten 1-15 van 469

per pagina

Bloembollen, knollen en wortelstokken direct van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse bloembollen, knollen en wortelstokken tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van geselecteerde kwekers waar wij al jaren mee samenwerken! Bij aankomst in ons magazijn worden alle bloembollen zorgvuldig gecontroleerd op beschadigingen, ziekten en grootte. Zo leveren wij gegarandeerd een goede kwaliteit. Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Perfect geschikt voor in de tuin, borders, bloembakken of potten.

Naast de bekende en klassieke soorten, kunt u bij BULBi ook terecht voor onze bestsellers, nieuwe en exclusieve soorten. Koop bloembollen pakketten per soort, of kies uit onze collectie gemengde bollen zoals de bijvriendelijke bloembollenmix. Ook bieden wij een groot assortiment vaste planten aan. Ideaal om in uw borders te combineren met bloembollen voor een prachtige tuin vol kleuren en geuren! Tover uw tuin, terras of balkon om in een bloeiend en kleurrijk geheel en vergroot de biodiversiteit!

Met onze jarenlange ervaring in de bollenwereld garanderen wij de beste kwaliteit bloembollen, knollen en wortelstokken. U kunt uw bloembollen, knollen en wortelstokken gemakkelijk vanuit huis bestellen, waarbij wij een 100% bloeigarantie bieden.

Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Bloembollen online bestellen

De bloembollen, knollen en wortelstokken worden geleverd in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop en u kiest zelf een leverweek in de juiste planttijd.

Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Net voordat wij uw order gaan verzenden worden de bloembollen uit de geconditioneerde ruimtes gehaald en professioneel gecontroleerd, zo bent u verzekerd van verse bloembollen.

Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten bloembollen, knollen en wortelstokken

Wij bieden een ruim assortiment bloembollen, knollen en wortelstokken aan. Zoals onder andere de klassieke favorieten Tulpen, Narcissen en Hyacinten. Maar ook de opvallende Alliums (sierui), Dahlia's en Lelies. Afhankelijk van welk soort u plant, bloeit de bloem in de lente of de zomer.

Voorjaarsbollen

Bekende voorjaarsbloeiers als Tulpen, Narcissen en Hyacinten kunt u bestellen vanaf het voorjaar voor levering in het najaar. De voorjaarsbloeiende bollen plant u in de herfst, voor de eerste vorst. Deze bollen hebben de kou van de winter onder de grond nodig. Dit is een soort winterslaap waarin de bloemen zich ontwikkelen. Na het voelen van de eerste lentewarmte ontwaken de bollen en groeien ze uit tot prachtige bloemen. Voorjaarsbollen bloeien in de lente. Maar de eerste voorjaarsbloeiers zoals Galanthus (sneeuwklokjes), Eranthis (winterakoniet) en Crocus (krokussen) kunnen zelfs al in januari uit de grond schieten. Deze bloemen zijn een heerlijk voorgerecht voor de bijen, omdat ze als één van de eerste bollen bloeien. De bijen vliegen rond deze periode voor het eerst uit om stuifmeel te zoeken. Wilt u de bijenpopulatie een handje helpen? Dan is het raadzaam om vroege voorjaarsbloeiers te planten!

Zomerbollen

Zomerbloeiers als Dahlia’s, Begonia’s en Gladiolen zijn online te bestellen vanaf het najaar en worden in het voorjaar uitgeleverd. De zomerbloeiende bollen plant u in het voorjaar, na de vorst en bloeien in de zomer, soms wel tot ver in de herfst! Wilt u het optimale halen uit uw zomerbloeiers? Zorg er dan voor dat u de uitgebloeide bloemen verwijderd zodat de plant ruimte heeft om te groeien en er nieuwe knopjes uitkomen.

Meerjarige verwilderingsbollen en stinzenplanten

Verwilderingsbollen zijn winterharde bloembollen die ieder jaar weer terugkomen en zich vermeerderen. De optimale groei- en bloei omgeving voor verwilderingsbollen is een plekje waar ze met rust gelaten kunnen worden. Galanthus (sneeuwklokjes) en Narcissen bloeien bijvoorbeeld goed onder bomen of struiken. Verwilderingsbollen als bijvoorbeeld Crocus (krokussen) en Scilla (sterhyacinth) kunt u ook goed planten in het gazon, terwijl de botanische, kleine tulpen juist houden van een plekje in de zon. Gaat u de bloembollen in het gazon planten? Dan is het raadzaam er rekening mee te houden dat het gras pas gemaaid wordt nadat de verwilderingsbollen uitgebloeid zijn en het loof is afgestorven. Dat is ongeveer 6 weken na de bloei. Afhankelijk van het soort en de bloeitijd betekent dit dat er dan gemaaid kan worden vanaf mei of juni. Sommige verwilderingsbollen worden ook stinzenplanten genoemd. Het gaat om een groep historische soorten die in het verleden op buitenplaatsen (stinzen) geplant werden. Onder stinzenbollen vallen onder andere de soorten Anemone nemorosa, Chionodoxa, Corydalis solida en Fritillaria meleagris.

Vaste planten

Dat vaste planten zorgen voor groen in uw tuin is misschien wel het grootste voordeel. Maar daarnaast zorgen ze ook voor kleur en structuur in de tuin. Als bodembedekker of opvulling achter in de border, vaste planten zijn de perfecte invulling voor uw tuin en worden vaak gebruikt als basis. Vaste planten zijn winterharde, meerjarige planten. Ze sterven in de winter bovengronds af en trekken zich ondergronds terug voor een zogenaamde winterslaap. In het voorjaar lopen deze vaste planten weer opnieuw uit. Onder de juiste omstandigheden groeien vaste planten elk jaar rijker en mooier. Heeft u een schaduwrijke tuin, of juist een tuin waar de hele dag de zon schijnt? Voor elke plek in de tuin of border is wel een geschikte plant te vinden.

 

Bloembollen planten en verzorgen

Pak de bloembollen en knollen direct na aankomst uit en plant ze snel mogelijk na levering. Toch even bewaren? Bewaar de bloembollen en knollen dan koel (12-17 graden), droog en donker en zorg voor een goede ventilatie. Bewaar niet in de koelkast of in plastic, de bloembollen moeten kunnen ademen. Zorg voor een gezonde, goed doorlatende grond. Voor plantinstructies houden we over het algemeen is de plantafstand 3x de breedte van de bol en ook 3x de hoogte van de bol. De bollen en knollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

Bloembollen planten in de tuin

Met bloembollen kunt u heel veel kanten op. Bij een strakker tuinontwerp kunt u de bloembollen per kleur in groepjes planten. Maar een bonte verzameling van geuren en kleuren krijgt u door verschillende soorten en kleuren door elkaar te planten. Meng verschillende bloembollen in een emmer en strooi ze uit over de border. Op de plek waar de bol terecht komt, plant u de bol in de grond. Zo krijgt u een natuurlijk en speels effect! Bloembollen zijn perfect te combineren met vaste planten. Voorjaarsbloeiers zorgen al voor kleur in de tuin, als de vaste planten nog maar net boven de grond komen.

Bloembollen planten in pot

Bloembollen planten in pot is de ultieme manier om uw terras of balkon op te fleuren. Zorg wel voor een ruime pot of mand met een gat in de bodem, zodat de bloembollen goed kunnen wortelen en het overtallig water weg kan. Onder in de pot legt u hydrokorrels of potscherven, dit zorgt voor een goede afwatering. De bloeiperiode verlengt u door de bloembollen in laagjes te planten. We noemen dit lasagne beplanting. Met een bloemenbollenlasagne maakt u binnen no time een eigen voorjaarstuintje! De onderste laag bestaat uit bollen die het laatste bloeien, zoals Tulpen. En bollen die wat eerder bloeien, zoals Hyacinten en Narcissen, plaatst u daarboven. De bovenste laag bestaat uit vroege bloeiers zoals Muscari (blauwe druifjes) of Crocus (krokussen). Bloembollen kunnen probleemloos boven elkaar staan. Ze bloeien dus als gewoonlijk, na elkaar, maar dan op dezelfde plek. Zo kunt u een pot of stuk grond wekenlang laten bloeien!

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top