Galanthus

Sneeuwklokjes (Galanthus) zijn één van de meest bekende voorjaarsbloeiers en worden vaak aangekondigd als de boodschapper van de komende lente. Sneeuwklokjes behoren tot de eerste bloembollen die in het voorjaar bloeien en kunnen indrukwekkende witte tapijten vormen in parken en bossen. De bolgewassen zijn dan ook zeer geschikt voor verwildering en de melkwitte bloemblaadjes combineren goed bij het opkomende groen van het voorjaar!

Populaire cultivars zijn Galanthus nivalis 'het gewone sneeuwklokje', Galanthus elwesii 'het grote sneeuwklokje' en Galanthus woronowii 'het groene sneeuwklokje'.

Op zoek naar galanthusbollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

4 producten

per pagina
Galanthus elwesii

Galanthus - Galanthus elwesii

Waardering:
80%
Vanaf € 6,95
Aantal
-
-
Galanthus magnet
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Galanthus nivalis flore pleno
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
Galanthus woronowii

Galanthus - Galanthus woronowii

Waardering:
80%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
Filteren

4 producten

per pagina

Galanthusbollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse bloembollen, knollen en wortelstokken tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van geselecteerde kwekers waar wij al jaren mee samenwerken! Bij aankomst in ons magazijn worden alle bloembollen zorgvuldig gecontroleerd op beschadigingen, ziekten en grootte. Zo leveren wij gegarandeerd een goede kwaliteit. Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Perfect geschikt voor in de tuin, borders, bloembakken of potten.

Met onze jarenlange ervaring in de bollenwereld garanderen wij de beste kwaliteit bloembollen, knollen en wortelstokken. U kunt uw bloembollen, knollen en wortelstokken gemakkelijk vanuit huis bestellen, waarbij wij een 100% bloeigarantie bieden.

Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Galanthus online bestellen

Sneeuwklokjes (Galanthus) zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze galanthusbollen.

De bloembollen, knollen en wortelstokken worden geleverd in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop en u kiest zelf een leverweek in de juiste planttijd.

Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Net voordat wij uw order gaan verzenden worden de bloembollen uit de geconditioneerde ruimtes gehaald en professioneel gecontroleerd, zo bent u verzekerd van verse bloembollen.

Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten sneeuwklokjes

Wij bieden een breed galanthus assortiment. Zoals Galanthus nivalis 'het gewone sneeuwklokje', Galanthus elwesii 'het grote sneeuwklokje' en Galanthus woronowii 'het groene sneeuwklokje'. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Galanthus bloembollen planten en verzorgen

Pak de bloembollen en knollen direct na aankomst uit en plant ze snel mogelijk na levering. Toch even bewaren? Bewaar de bloembollen en knollen dan koel (12-17 graden), droog en donker en zorg voor een goede ventilatie. Bewaar niet in de koelkast of in plastic, de bloembollen moeten kunnen ademen. Zorg voor een gezonde, goed doorlatende grond. Voor plantinstructies houden we over het algemeen is de plantafstand 3x de breedte van de bol en ook 3x de hoogte van de bol. De bollen en knollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

Sneeuwklokjes bloeien als één van de eerste voorjaarsbloeiers, ze kondigen het begin van de lente aan. Als stinsenplant is de galanthus (sneeuwklokje) erg geliefd, ze worden dan ook veel aangeplant in parken, tuinen en bossen. De bollen van de galanthus (sneeuwklokje) plant u in het najaar en groeien goed in gras, perken en borders. Sneeuwklokjes houden van een plek in halfschaduw en een vochtige voedingsbodem, bijvoorbeeld op bosachtige standplaatsen. Plant de bollen niet te diep, ongeveer 3x het formaat van de bol diep. Sneeuwklokjes verwilderen goed. Verwilderingsbollen zijn onderhoudsarm; als ze eenmaal zijn geplant, vergen ze geen werk en komen ze jaarlijks terug.

 

Geschiedenis van de Galanthus

Galanthus komt voor in de bosrijke gebieden van Oost-Europa en West-Azië. Veel soorten sneeuwklokjes bloeien in het wild. De naam Galanthus komt van het Griekse gála (melk) en anthos (bloem), oftewel melkwitte bloemen.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top