Canna

Canna's geven met hun kleurrijke bloem een tropisch tintje aan elke stukje grond. Deze canna wordt ook wel bloemriet genoemd en heeft grote bladeren die doen denken aan bananenplanten. Op zoek naar canna wortelstokken? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen, knollen en wortelstokken. Ons assortiment van canna’s is direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Canna wortelstokken van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse canna wortelstokken tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Canna wortelstokken online bestellen

Officieel horen canna’s bij de bol- en knolgewassen. Net als irissen en sommige anemonen maken ze wortelstokken of rhizomen. Canna's zijn vorstgevoelig, de planten zijn niet bestand tegen vorst. Plant daarom de wortelstokken pas na de vorst in de volle grond. Canna wortelstokken zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, knollen en wortelstokken te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze canna wortelstokken. De canna wortelstokken worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de canna wortelstokken beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten canna’s

Wij bieden een breed assortiment canna's aan, zo bieden we prachtige rood, roze, gele of oranje gekleurde canna's aan. Er zijn klein soorten canna's van minder dan een halve meter tot canna's van ruim een meter. De kleinere canna's doen het goed in potten of in de border. De grote canna's staan prachtig als achtergrond beplanting. Plant ze niet in de halfschaduw, want dan produceren ze geen bloemen. Voor een vroege bloei kun je de canna in maart binnenshuis voorkweken. Er zijn veel bloemen die zeer mooi samengaan met canna's. Combineer ze bijvoorbeeld met zantedeschia’s, dahlia’s en crocosmia's. Wij bieden een breed canna assortiment aan (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de canna

Oorspronkelijk komt de canna uit Midden- en Zuid-Amerika. De naam is afgeleid zijn van de Keltische naam cana: een naam voor een soort riet, vandaar de naam: bloemriet. De Fransen noemen de plant ook wel de faux sucrier, het valse suikerriet. Aan het begin van de 19e eeuw werd de canna  voor het eerst in cultuur gebracht. Tegen het einde van deze eeuw hadden Italiaanse en Franse veredelaars een reeks grootbloemige hybriden ontwikkeld (ook wel orchidee-gebloeide of Italiaanse cannabis genoemd). In de eerste decennia van de jaren 1900 waren tropische tuinen met grote canna’s erg populair. Nog steeds zien we in gemeentelijke parken vaak nog de bekende canna-bedden.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top