Nerine

De trompetvormige bloementjes op de hoge steel zijn vooral bekend als snijbloem, maar als pot- of tuinplant zijn ze een echte blikvanger in de zomertuin of op het balkon. Op zoek naar nerine bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

2 producten

per pagina
Nerine bowdenii

Kliplelie - Nerine bowdenii

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Nieuw
Nerine bowdenii alba
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Filteren

2 producten

per pagina

Nerinebollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse nerine bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Nerinebollen planten

Plant de bollen in maart of april, in een goed gedraineerde grond, op een beschutte plek in de zon. De neus van de nerine bol moet na het planten 2 centimeter boven de grond uitsteken. Nerine bollen kunnen ook prima in een pot. Het eerste jaar zullen de nerine bollen nauwelijks bloemen geven, maar als ze op de juiste plaats staan, dan bloeien de ze de jaren daarop uitbundig. Het blad komt dan in het najaar tevoorschijn en geeft dan ook kleur aan de herfsttuin.

 

Nerine bollen online bestellen

Nerine bollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze nerine bollen. De nerine bollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de nerine bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten nerine's

Er zijn verschillende soorten nerine's. Zo heb je de Nerine bowdenii, Nerine filifolia, Nerine sarniensis en Nerine undulata. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de nerine

De nerine is in de 18e eeuw voor het eerst op de Tafelberg ontdekt en komt dus oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Ze hoort bij de narcisfamilie (Amaryllidaceae), net als de narcis en als de hippeastrum. De staat ook wel bekend als kliplelie. De naam Nerine zou zijn afgeleid van de Griekse zeenimfen Nereïdes. Toen een schip verging voor de kust van Guernsey en de bloembollen begonnen te bloeien, werden die vergeleken met de mooie dochters van de god van de zee 'Nerues'.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

Scroll to top