Amaryllis (Hippeastrum)

Er bestaat wat verwarring over de naam, is het nu Amaryllis of Hippeastrum of beide? Plantkundig gezien is Hippeastrum de enige juiste benaming voor de soorten die we binnenshuis kweken. Amaryllis belladonna is een bolgewas uit Zuid-Afrika die op een warme standplaats in de tuin geplant kan worden en in de late zomer bloeit. Op zoek naar amaryllis bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen, knollen en wortelstokken. Wij hebben een ruim assortiment amaryllis bollen in verschillende kleuren, soorten en maten. Alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Benfica

Hippeastrum - Benfica

Waardering:
100%
Vanaf € 6,95
Aantal in verpakking
-
+
Cherry nymph

Hippeastrum - Cherry nymph

Vanaf € 7,50
Aantal in verpakking
-
+
Double dream

Hippeastrum - Double dream

Vanaf € 7,50
Aantal in verpakking
-
+
Exotic star

Hippeastrum - Exotic star

Vanaf € 19,95
Aantal in verpakking
-
+
Ice queen

Hippeastrum - Ice queen

Vanaf € 7,50
Aantal in verpakking
-
+
Picotee

Hippeastrum - Picotee

Vanaf € 7,50
Aantal in verpakking
-
+
Pink rival

Hippeastrum - Pink rival

Vanaf € 6,95
Aantal in verpakking
-
+
Sweet lilian

Hippeastrum - Sweet lilian

Vanaf € 7,50
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Amaryllis bollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse amaryllis bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Amaryllis bollen planten

De amaryllis houdt van een standplaats met véél licht, liefst met zon. De amaryllis bloeit bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Gebruik humusrijke potgrond met organische mest. Gebruik een pot die niet al te groot is, met ongeveer twee centimeter ruimte rondom de bol. De amaryllis kan in de zomer in de tuin worden gezet maar is niet winterhard.

 

Amaryllis bollen online bestellen

Amaryllis bollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze amaryllis bollen. De amaryllis bollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de amaryllis bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten amaryllissen

Wij bieden een breed assortiment amaryllis bollen aan in verschillende soorten, zoals dubbel- of enkelbloemige amaryllissen in wit, roze, rood en meerkleurig. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de maat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de amaryllis

De wetenschappelijke naam van de Amaryllis is Hippeastrum. Er zijn ongeveer 70 tot 75 soorten en meer dan 600 hybriden en cultivars. De amaryllis komt oorspronkelijk voor in de (subtropische) gebieden van Mexico en de Caraïben tot en met het noorden van Argentinië. De botanische naam Hippeastrum is verlatijnst Grieks voor “ruiter-ster” en is gekozen door William Herbert in 1821.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

Scroll to top