Anemonen

Anemonen zijn vrolijke knolgewasjes met verschillende heldere kleuren. De mooi gevormde bloemblaadjes vormen een prachtige krans rondom een gekleurd bloemenhart. Op zoek naar anemoon knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment anemonen in vele kleuren, soorten en maten. Zoals de bosanemoon (Anemonen blanda) en de Anemonen coronia; alles direct uit voorraad leverbaar in de juiste planttijd! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Anemoon knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse anemoon knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Anemoon knollen planten

De Anemone coronaria is niet winterhard en moet daarom in het voorjaar geplant worden, zodra de kans op vorst geweken is. Om de Anemone coronaria knollen goed te laten wortelen is het verstandig ze eerst ongeveer 12 uur in water te laten weken, de hardschillige knollen zuigen zich dan vol met water. Na het planten duurt het ongeveer 8 tot 10 weken voor u de eerste bloemen ziet.

 

Anemoon knollen online bestellen

De anemoon knollen zijn beschikbaar vanaf januari. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze anemoon knollen. De anemoon knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de anemoon knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten anemonen

Wij bieden een breed anemoon assortiment zoals de bosanemoon (Anemonen blanda) en de Anemonen coronia in verschillende kleuren. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de anemoon

Er zijn ongeveer 120 soorten anemonen. De meeste soorten anemonen zijn knollen, maar er zijn ook soorten met wortelstokken. De anemoon komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië. Rond 1650 werd ze al op grote schaal geteeld in Europa, vooral door Franse kwekers. Carolus Clusius introduceerde ruim 400 jaar geleden dit gewas in Nederland, maar andere bronnen zeggen dat de kruisvaarders ze al meenamen. De naam anemonen is afgeleid van het Griekse woord ‘anemos’ dat wind betekent. De bloemen bewegen bij het minste windzuchtje. Een ander verhaal is dat Anemona een nimf was aan het hof van de godin Flora. Volgens de sage werd Floras Zephyr, de god van de wind, verliefd op Anemona waarop de jaloerse godin haar veranderde in een bloem. En dan is er het verhaal dat de naam Anemonen ontstaan is uit de Griekse en Latijnse verbastering van de Semitische naam van Adonis. Uit zijn bloed zou de anemoonsoort in het Midden-Oosten zijn ontsproten.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top