Agapanthus

Agapanthus, ook wel Afrikaanse lelie genoemd, is een echte zonaanbidder. Een plant die de hele zomer uw tuin of balkon opfleurt met een zee van bloemen. Op zoek naar agapanthus wortelstokken? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen, knollen en wortelstokken. Wij hebben een ruim assortiment agapanthus wortelstokken in verschillende kleuren, soorten en maten. Alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Agapanthus africanus albus

Afrikaanse lelie - Agapanthus africanus albus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Agapanthus africanus dr. brouwer

Afrikaanse lelie - Agapanthus africanus dr. brouwer

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Agapanthus blauw

Afrikaanse lelie - Agapanthus blauw

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Agapanthus wit

Afrikaanse lelie - Agapanthus wit

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Agapanthus wortelstokken van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse agapanthus wortelstokken in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen, knollen en wortelstokken in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Agapanthus wortelstokken planten

Agapanthus (Afrikaanse lelie) bloeit in juli en augustus met trompetvormige bloemen die hoog op een steel staan. De bloemen staan in een scherm en zijn wit, blauw of paars. Agapanthus houdt van een zonnige plek op voedzame bodem die het water goed doorlaat, agapanthus heeft een hekel aan 'natte voeten'. De plant kan ook goed in pot of in de border.

 

Agapanthus wortelstokken online bestellen

Agapanhus wortelstokken zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, knollen en wortelstokken te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze agapanthus wortelstokken. De agapanthus wortelstokken worden geleverd, in een leverweek naar keuze,  in de juiste plant tijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de agapanthus wortelstokken beschikbaar zijn, worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten agapanthus

Wij bieden een breed assortiment agapanthus wortelstokken aan in wit en verschillende blauwe- en paarse tinten. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van agapanthus (Afrikaanse lelie)

Agapanthus ook bekend als Afrikaanse lelie behoort tot de familie van de Liliaceae. De Latijnse naam Agapanthus is afgeleid van het Griekse “agape” dat letterlijk liefde betekend en “anthos” dat voor bloem staat. De Agapanthus is dus een echte liefdes bloem. Agapanthus komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Sinds de 17e eeuw is de blad houdende variant bekend in Europa; De Verenigde Oost-Indische Compagnie stichtte in 1652 een nederzetting aan de Kaap in Zuid- Afrika. Daarvandaan werden veel Afrikaanse planten naar Holland verscheept, ook Agapanthus. Het duurde daarna nog vrij lang voordat ook de bladverliezende soorten in Europa bekendheid kregen. Op dit moment zijn er vele verschillende Agapanthus-cultivars verkrijgbaar. Er is in de loop der jaren zoveel veredeld dat er inmiddels meer dan 600 verschillende soorten verkrijgbaar zijn.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

Scroll to top