Freesia

Freesia’s zijn vooral bekend als snijbloem en vanwege de heerlijke geur, maar ook is de freesia een probleemloze tuinbewoner die gemakkelijk bloeit! Op zoek naar freesia knollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment freesia's in vele kleuren, soorten en maten. Alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Freesia dubbel gemengd

Freesia - Freesia dubbel gemengd

Waardering:
100%
Vanaf € 6,95
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Freesia knollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse freesia knollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Freesia knollen planten

De freesia is een knolgewas. Na het planten groeien uit de knol één of meer nieuwe scheuten, die in eerste instantie bladeren afsplitsen. Freesia knollen kunnen geplant worden na de vorst bij voorkeur in luchtige, goed doorlatende grond. Freesia knollen houden van zon, plant de freesia’s daarom op een zonnige plek. Mits goed afgedekt, zijn freesia’s redelijk winterhard. U kunt de bollen ook rooien na de eerste nachtvorst en ze vorstvrij laten overwinteren.

 

Freesia knollen online bestellen

Freesia knollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw zomertuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze freesia knollen. De freesia knollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de freesia knollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten freesia's

Wij bieden een breed assortiment freesia knollen aan in verschillende kleuren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen enkelbloemig en dubbelbloemig. De freesia bolplant is gemakkelijk binnenshuis te dwingen op zonnige vensterbanken, of plant ze in de tuin op een zonnige standplaats. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de freesia

De freesia behoort tot de familie der Iridaceae, samen met andere bekende bolgewassen zoals iris en gladiool. De freesia stamt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en bestaat uit ongeveer 20 verschillende species. Botanicus Ecklon, vernoemde dit gewas begin 19e eeuw naar de Duitse medicus Freese. De eerste kweekactiviteiten werden aan het eind van de 19de eeuw in diverse Europese landen opgestart en zetten zich gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw voort, toen werden er op grotere en professionelere schaal veredelingsactiviteiten ontwikkeld en verkreeg men steeds betere kleuren en kwaliteit.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

Scroll to top