Bijvriendelijke bollen

Een selectie van bloembollen, planten en zaden om vlinders, bijen en andere insecten naar uw tuin of balkon te lokken! Wist u dat u de natuur een handje helpt met de aanplant van bijvoorbeeld Allium, Phlox, Crocus, Muscari, Galanthus en Hyacinthoides? De bloemen bevatten veel nectar en stuifmeel en worden daardoor druk bezocht door vlinders, bijen en andere insecten.

Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment bij- en vlindervriendelijk bloembollen, planten en zaden in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere de groot bloemige Allium Globemaster, de klein bloemige Allium Luteum Moly, maar ook Tulpen Bakeri Lilac Wonder, Muscari Armeniacum en een zadenmengsel voor bijen en vlinders; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

Producten 1-16 van 58

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Aflatunense (hollandicum)

Allium - Aflatunense (hollandicum)

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Aster dum alice haslam

Aster - Aster dum alice haslam

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Blanda gemengd

Anemoon - Blanda gemengd

Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Blue shades blanda

Anemoon - Blue shades blanda

Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Caeruleum (azureum)

Allium - Caeruleum (azureum)

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Camassia caerulea leichtlinii

Camassia - Camassia caerulea leichtlinii

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Cameleon

Allium - Cameleon

Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Chionodoxa forbesii

Sneeuwroem - Chionodoxa forbesii

Waardering:
100%
Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Clusiana peppermint stick

Tulpen - Clusiana peppermint stick

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Convallaria rosea majalis

Convallaria - Convallaria rosea majalis

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
De caen gemengd coronaria

Anemoon - De caen gemengd coronaria

Waardering:
60%
Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Echinops veitch's blue ritro

Vaste planten - Echinops veitch's blue ritro

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Eranthis cilicica

Bijgoed - Eranthis cilicica

Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Fritillaria meleagris alba

Fritillaria - Fritillaria meleagris alba

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Fritillaria meleagris gemengd

Fritillaria - Fritillaria meleagris gemengd

Vanaf € 6,88
Aantal in verpakking
-
+
Gemengd grootbloemig

Narcissen - Gemengd grootbloemig

Vanaf € 6,38
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

Producten 1-16 van 58

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bijvriendelijke bloembollen, planten en zaden van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment bij- en vlindervriendelijke bloembollen, planten en zaden tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen, planten en zaden in verschillende pakketten en mengsels. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Bloembollen, wortelstokken en zaden planten voor meer insecten in uw tuin

Uw lentetuin is de ideale voedingsbron voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Door het planten van bijvriendelijke bloemen en planten helpt u de bijenpopulatie te vergroten. En wij hebben bijen weer nodig voor de bestuiving van de planten die ons voedsel voortbrengen, namelijk fruit en groenten.

Een groene omgeving vol nectar en stuifmeel is de beste manier om bijen en andere insecten aan te trekken. Maar bijen worden ook aangetrokken door kleuren als paars, blauw, wit en geel. Het voordeel voor u? Genieten van een kleurrijke lentetuin! Bij- en vlindervriendelijke bloembollen, planten en zaden zijn de perfecte manier om kleur en leven toe te voegen aan uw tuin, terras of balkon.

 

Bijvriendelijke bloemen planten

Bij BULBi bieden we zowel bij- en vlindervriendelijke voorjaar- en zomerbloeiers. Zo geniet u een groot deel van het jaar van een kleurrijke tuin en hebben de bijen en andere insecten langer profijt van de bloemen die u geplant heeft. Plant de voorjaarbloeiers zoals Muscari, Crocussen, Hyacinten, Narcissen en Tulpen van oktober tot december, voor de eerste vorst in de grond zit. U geniet dan al vroeg in het voorjaar, vlak na de winter, van de eerste opkomende bloemen. Dit is ook het moment dat bijen voor het eerst uit vliegen opzoek naar nectar. Met het planten van vroege voorjaarsbloeiers zoals Crocussen, Galanthus en Muscari zorgt u dus eigenlijk voor een voorgerechtje voor de bijen!

Vlinders zitten graag in de warmte van de zon en leven van bloemennectar. Ze vliegen van bloem naar bloem om lekker te snoepen. Plant daarom voldoende verschillende bloemen in groepjes bij elkaar. Houd bij het planten van de bloembollen voor de plant afstand 3x de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan. De wortelstokken, zaden en bloembollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Voor het planten van bloembollen is het eventueel handig gebruik te maken van een bollenplanter.

 

Bijvriendelijke bloembollen, planten en zaden online bestellen

De voorjaarsbloeiende bollen, planten en zaden zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt).  Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw lentetuin, terras of balkon of het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, planten en zaden te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze bij- en vlindervriendelijke bollen, planten en zaden. De bij- en vlindervriendelijke bollen, planten en zaden worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de bij- en vlindervriendelijke bollen, planten en zaden beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

 

 

 

 

Scroll to top