Ranunculus

Ranunculus, oftewel ranonkel of boterbloem passen met de kantachtige bloemen prachtig in een romantisch tuinbeeld. Op zoek naar de ranunculusknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment freesia's in vele kleuren, soorten en maten. Alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

View as Grid List Orderlist

3 Items

per page
Set Descending Direction
Ranunculus mixed

Ranunculus - Ranunculus mixed

Prices from €6.83
Quantity per pack
-
+
Ranunculus picotee café

Ranunculus - Ranunculus picotee café

Prices from €7.29
Quantity per pack
-
+
Ranunculus purple

Ranunculus - Ranunculus purple

Prices from €7.29
Quantity per pack
-
+
View as Grid List Orderlist

3 Items

per page
Set Descending Direction

Ranunculusknollen van de groothandel

Wij verkopen verse ranunculusknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestellen in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde €250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Ranunculusknollen online bestellen

Ranunculus knollen zijn bestand tegen de winter, u kunt ze daarom ook nog tot en met december planten. Bedek in de winter de planten met een flinke laag bladeren. Als zomerbloeier plant u de ranculusknollen vanaf april in de grond. Leg de knollen voor het planten een nachtje in lauw water. Ranonkelknollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze ranunculesknollen. De ranunculusknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de ranunculusknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten ranonkels

Wij bieden een breed assortiment ranunculusknollen aan in verschillende kleuren, zoals rode, gele, oranje, roze of witte ranonkels. U kunt ook kiezen voor een mengsel van kleuren. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de knolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de ranunculus

Oorspronkelijk komt de ranonkel uit Midden-Azië, waar het uiteidelijk terecht kwam in Europa. Ranunculus is afgeleid van het Latijnse woord voor kikkertje ‘rana’, omdat de ranonkel in het wild voorkomt in drassige gebieden. Lodewijk IX bracht ze van de zesde kruistocht mee uit de Oriënt, maar deze knollen gingen verloren. In de tijd van koningin Elisabeth I werden ze vanuit Turkije naar Engeland gebracht, waar ze aanvankelijk geen opzien baarden. Clusius en de l' Lobel zagen haar op een schilderij van Lambertus Vos, dat ze hadden gekregen van Charles Rijn van Eeckebeeke, ambassadeur bij het hof van de Turkse sultan Selim II. Ze namen een afbeelding op in hun kruidboeken. Clusius nam de klauwvormige knolletjes van de Turkse ranonkel mee naar Vlaanderen. Parkinson vermeldde ze in zijn "Paradisus" in 1629. Hij noemde de dubbele rode vorm Asia. Clusius ranonkels werden van hem gestolen, een bewijs dat het toen al loonde bloemen te stelen. De Turkse ranonkel bloeide vroeger, was een steviger gewas en had grotere bloemen. De Perzische ranonkel was echter populairder door het grote kleurenscala. De ranonkel verspreidde zich over heel Europa door de uitwisseling van partijtjes tussen ambassadeurs. Ook in Nederland was het gewas populair en in de 18de eeuw brak een ranonkelmanie uit in Engeland. Duizenden soorten werden gekweekt. Engelse firma's boden in 1792, 800 verschillende soorten aan die in 1820 echter tot vierhonderd geslonken waren. In die periode deed de ranonkel rond Haarlem in populariteit alleen onder voor de hyacint. De oorspronkelijke soort (Ranunculus asiaticus) was een eenvoudige plant met enkele, schotelvormige bloemen. De ranonkels van nu zijn het resultaat van kruisingen en selecties door kwekers en veredelaars.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Onze inzending is van 21 maart tot en met 9 mei 2021 weer te bewonderen.

Scroll to top