Lelies

De lelie is een wonderschone bloem die ook wel wordt gezien als het symbool voor de schoonheid van de natuur! De exotisch ogende bloemen geven de tuin echt allure. Op zoek naar de leliebollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment lelies in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere de Aziatische lelie, de botanische wildsoort, de trompet lelie en de Oriental lelie. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren

Producten 16-30 van 30

per pagina
Pagina
PRE-SALE
Lotus beauty
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Lotus mixed
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Lotus spring
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Lotus wonder
Vanaf € 8,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Martagon

Lelies - Martagon

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Must see
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Netty's pride
Vanaf € 7,25
Aantal
-
-
PRE-SALE
Nightrider

Lelie - Nightrider

Waardering:
100%
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Orange tiger
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Oriental gemengd

Lelies - Oriental gemengd

Waardering:
100%
Vanaf € 6,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Pink perfection
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Regale

Lelie - Regale

Waardering:
100%
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Rising moon
Vanaf € 7,50
Aantal
-
-
PRE-SALE
Stargazer

Lelie - Stargazer

Waardering:
100%
Vanaf € 6,95
Aantal
-
-
PRE-SALE
Tijgerlelie 'event' mix
Vanaf € 7,95
Aantal
-
-
Filteren

Producten 16-30 van 30

per pagina
Pagina

Leliebollen kopen

Wij verkopen een ruim assortiment, verse leliebollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen- en knollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep en bloeitijd, voor een gespecificeerd overzicht. U kunt eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Leliebloembollen planten

Plant de lelies in de herfst, van oktober tot december, of in het voorjaar tot april. Lelies houden van koele grond en een warme bloem. Maar plant wel buiten de vorstperiode, als de grond niet bevroren is.  Lelies laten hun kleuren zien aan het begin van de zomer.

 

Leliebloembollen online bestellen

De leliebollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw tuin of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze lelie bollen. De leliebollen worden geleverd, in een leverweek naar keuze, in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de leliebollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten lelies

Wij bieden een breed lelie assortiment zo zijn er lelies uit de Aziatische groep, de Oriental groep, de Longiflorum groep en de LA-groep (kruisingen tussen Aziatische lelies en Longiflorum lelies), u kunt bijna het jaar rond genieten van deze exotische bloem. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.  

 

Geschiedenis van de lelie

Van oorsprong komen lelies verspreid over het gehele Noordelijk halfrond voor. De witte ‘Madonna- lelie’ (Lilium candidum) is het symbool van reinheid, maagdelijkheid en kuisheid. Op veel schilderijen wordt deze lelie om die reden afgebeeld. De Franse koning Lodewijk gebruiken de lelie omstreeks 1150 op zijn schild als symbool voor zijn naam (Louis of Loys) en macht. In vorige eeuwen werden de lelies in kloostertuinen geteeld als grondstof voor medicamenten. De geurende bloem wordt als decoratie gebruikt in de eredienst. Tot ver in de tweede helft van de twintigste eeuw bleef het areaal lelies beperkt. Lelies werden voornamelijk gebruikt als tuinplant. Nieuwe lelies werden vermeerderd uit zaad, vaak op kleine bedrijfjes die de teelt combineerden met hun andere activiteiten. Pas nadat er, in eerste instantie in de Verenigde Staten van Amerika, succesvolle kruisingen zijn gemaakt die geschikte lelies voor de bloemenhandel opleverden, groeit het areaal. De afzet van lelies via de bloemenhandel heeft de groei sterk bevorderd.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partners van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top