Crocus

De Crocus is één van de vroegbloeiende bolgewassen die de winter- en voorjaarstuin van veel kleur voorziet. Zeer geschikt voor verwildering en beplanting in uw tuin of gazon en waardevol voor bloembakken of potten op uw terras, balkon of vensterbank. Kan in vrijwel elke grondsoort geplant worden. Krokusbollen worden onderverdeeld in 2 soorten. Kleinbloemige / botanische krokussen en grootbloemige krokussen.

De vele soorten kleinbloemige krokussen onderscheiden zich door een rijke en vroege bloei. Beschikbaar in vele kleuren en leuk in kleine groepjes per soort of gemengd maar ook in combinatie met bijvoorbeeld Sneeuwklokjes, Winterakoniet en Chionodoxa. De Boerenkrokus (tommasinianus) en Sneeuwkrokus (chrysanthus) zijn het meest aangeplant.

Grootbloemige krokussen hebben en sterke en rijke bloei in maart en april, vaak samen met de eerste vroege Tulpen en Blauwe Druifjes. Plant grote groepen Krokussen in massa per soort of gemengd voor het beste effect. Verwilderen prima en komen jaren terug. Populaire soorten: Jeanne D’Arc (wit) en Golden Yellow (geel) en Flower Record (paars).
Er zijn ook vele herfstbloeiende korkussen soorten maar één spreekt al eeuwen tot de verbeelding; de Crocus sativus, oftewel de echte Saffraan Krokus. Hiervan worden de rode stampers geoogst om te laten drogen tot het kostbare saffraan.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Barr's purple tommasianus

Crocus - Barr's purple tommasianus

Vanaf € 6,95
Aantal in verpakking
-
+
Flower record grootbloemig

Crocus - Flower record grootbloemig

Vanaf € 6,95
Aantal in verpakking
-
+
Ruby giant tommasianus

Crocus - Ruby giant tommasianus

Vanaf € 6,95
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Scroll to top