Crocus

De eerste tekenen van het voorjaar zijn de kopjes van krokussen, die als eerste uit de grond steken na een lange winter! De Crocus is één van de vroegbloeiende bolgewassen die de winter- en voorjaarstuin van veel kleur voorziet.

Op zoek naar de krokus bollen? Welkom bij BULBi, specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment krokussen in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere botanische wildsoort krokussen, groot- en kleinbloemige krokussen, en de Crocus sativus oftewel de safraan krokus; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

Producten 1-16 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Ard schenk chrysanthus

Crocus - Ard schenk chrysanthus

Waardering:
100%
Vanaf € 7,80
Aantal in verpakking
-
+
Barr's purple tommasianus

Crocus - Barr's purple tommasianus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Blue pearl chrysanthus

Crocus - Blue pearl chrysanthus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Chrysanthus gemengd

Crocus - Chrysanthus gemengd

Vanaf € 7,80
Aantal in verpakking
-
+
Cream beauty chrysanthus

Crocus - Cream beauty chrysanthus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Flower record grootbloemig

Crocus - Flower record grootbloemig

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Geel grootbloemig

Crocus - Geel grootbloemig

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Gipsy girl chrysanthus

Crocus - Gipsy girl chrysanthus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Grootbloemig gemengd

Crocus - Grootbloemig gemengd

Waardering:
90%
Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Jeanne d'arc grootbloemig

Crocus - Jeanne d'arc grootbloemig

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Pickwick gestreept grootbloemig

Crocus - Pickwick gestreept grootbloemig

Waardering:
100%
Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Remembrance grootbloemig

Crocus - Remembrance grootbloemig

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Romance chrysanthus

Crocus - Romance chrysanthus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Roseus tommasinianus

Crocus - Roseus tommasinianus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Ruby giant tommasianus

Crocus - Ruby giant tommasianus

Vanaf € 7,29
Aantal in verpakking
-
+
Crocus Sativus in bulk quantities

Saffraankrokus - Sativus - bulk

Vanaf € 114,68
Aantal in verpakking
-
+
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

Producten 1-16 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Krokus bollen van de groothandel

Wij verkopen een ruim assortiment, verse krokus bollen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel reeds verpakte bloembollen in verschillende pakketten. Filter op categorie, kleur, groep of bloeitijd voor een gespecificeerd overzicht. 

U kunt eenvoudig bestellen via onze webshop. Bent u geïnteresseerd in bulk aantallen en volle bakken? Dan verwijzen we u graag naar ons groothandelsbedrijf Green Garden Flowerbulbs.

 

Krokus bollen planten

Krokussen zijn voorjaarsbloeiers, de bollen bloeien in de lente en de krokus bollen kunnen worden geplant van oktober tot december. Als u de krokus bollen in het najaar plant, geniet u al vroeg in het voorjaar, soms zelfs nog in de winter, van de prachtig gekleurde bloemen. Krokussen zijn zeer geschikt voor verwildering en beplanting in uw tuin of gazon en waardevol voor bloembakken of potten op uw terras, balkon of vensterbank. Krokussen kunnen in vrijwel elke grondsoort geplant worden. Houd voor de plantafstand 3x de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan. Krokus bollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Het is eventueel handig hierbij gebruik te maken van een bollenplanter.

 

Krokus bollen online bestellen

De krokus bollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met het plannen van uw lente tuin, of balkon en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze krokus bollen. De krokus bollen worden geleverd in de juiste planttijd, in een door u gekozen leverweek! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de krokus bollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten krokussen

Krokus bollen worden onderverdeeld in 2 soorten. Kleinbloemige / botanische krokussen en grootbloemige krokussen. De vele soorten kleinbloemige krokussen onderscheiden zich door een rijke en vroege bloei. Ze zijn beschikbaar in vele kleuren en ze staan leuk in kleine groepjes per soort of gemengd, maar ook in combinatie met bijvoorbeeld Sneeuwklokjes, Winterakoniet en Chionodoxa. De Boerenkrokus (tommasinianus) en Sneeuwkrokus (chrysanthus) zijn het meest aangeplant.

Grootbloemige krokussen hebben en sterke en rijke bloei in maart en april, vaak samen met de eerste vroege tulpen en blauwe druifjes. Plant grote groepen krokussen in massa per soort of gemengd voor het beste effect. Deze krokussen verwilderen prima en komen jaren terug. Populaire soorten: Jeanne D’Arc (wit) en Golden Yellow (geel) en Flower Record (paars).
Er zijn ook vele herfstbloeiende krokussen soorten maar één spreekt al eeuwen tot de verbeelding; de Crocus sativus, oftewel de echte saffraan krokus. Hiervan worden de rode stampers geoogst om te laten drogen tot het kostbare saffraan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de krokus

Er zijn zeker 120 verschillende soorten krokussen, waarvan ongeveer 30 soorten worden geteeld. In 1597 zijn in het boek ‘General Historie of Plants gathered by John Gerard’ 11 soorten beschreven. Ze komt voornamelijk uit de Balkan en Klein-Azië: een enkel soort komt voor in Centraal-Europa en Centraal-Azië. Crocus is Grieks en Arabisch voor saffraan, een verwijzing naar de Crocus sativus waaruit het kruid saffraan wordt gewonnen. Sinds 1550 wordt de krokus in Nederland als sierplant geteeld. De legende gaat dat Krokus, een schone jongeling uit Arcadië tijdens het discuswerpen met zijn Olympische vriend, de god Hermes, dodelijk door zo’n stenen schijf werd geraakt en dat op de plaatsen waar zijn bloed neerkwam, paarse bloemen opkwamen: crocussen.

 

Partner van Keukenhof

BULBi en Green Garden Flowerbulbs zijn trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als BULBi en Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top