Freesia

Freesia’s zijn vooral bekend als snijbloem en vanwege de heerlijke geur, maar ook is de Freesia een probleemloze tuinbewoner die makkelijk bloeit! Op zoek naar de freesiaknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment freesia's in vele kleuren, soorten en maten. Alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Mostra come Griglia Lista Orderlist

1 elemento

per pagina
Imposta la direzione decrescente
Freesia double mixed

Fresie - Freesia double mixed

Valutazione:
100%
A partire da 6,95 €
Unità di imballaggio
-
+
Mostra come Griglia Lista Orderlist

1 elemento

per pagina
Imposta la direzione decrescente

Freesiaknollen van de groothandel

Wij verkopen verse freeesiaknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestellen in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde €250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Freesiaknollen online bestellen

De freesia is een knolgewas. Na het planten groeien uit de knol één of meer nieuwe scheuten, die in eerste instantie bladeren afsplitsen. Freesiaknollen kunnen geplant worden na de vorst bij voorkeur in luchtige, goed gedraineerde grond. Freesiaknollen houden van zon, plant de Freesia's daar waar ze gedurende de hele dag volle zon zullen ontvangen. Mits goed afgedekt, zijn Freesia’s redelijk winterhard. U kunt de bollen ook rooien na de eerste nachtvorst en ze vorstvrij overwinteren. Freesiaknollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze freesiaknollen. De freesiaknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de freesiaknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten freesia's

Wij bieden een breed assortiment freesiaknollen aan in verschillende kleuren. Er zijn enkelbloemige en dubbelbloemige freesia's. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de knolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de freesia

De freesia behoort tot de familie der Iridaceae, samen met andere bekende bolgewassen zoals iris en gladiool. De freesia stamt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en bestaat uit ongeveer 20 verschillende species. Botanicus Ecklon, vernoemde dit gewas begin 19e eeuw naar de Duitse medicus Freese. De eerste kweekactiviteiten werden aan het eind van de 19de eeuw in diverse Europese landen opgestart en zetten zich gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw voort, toen werden er op grotere en professionelere schaal veredelingsactiviteiten ontwikkeld en verkreeg men steeds betere kleuren en kwaliteit.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Onze inzending is van 21 maart tot en met 9 mei 2021 weer te bewonderen.

 

Scroll to top